Dolar güne nasıl başladı?

Dolar kurunda sakin grafik devam ediyor. Piyasalarda AB ve ABD yaptırımlarının yanı sıra 24 Aralık'ta yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısı izlenirken faiz artış beklentisini yükseliyor. 10 Aralık Perşembe günü dolar kuru 7.83 TL'de.

Kritik AB liderler zirvesi ve TCMB'nin PPK toplantısı öncesi dolar kurundaki yatay seyir sürüyor.

AB taslak metninde Doğu Akdeniz faaliyetlerinden dolayı Türkiye'ye yaptırım öngörülürken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptırım düşüncesinin "hayal kırıklığı" olduğunu belirterek liderlere bundan kaçınma çağrısı yaptı.

Merkez Bankası cephesinden tüketici enflasyonunun yüzde 14'ü geçmesinin ardından 24 Aralık günü yapılacak PPK toplantısından düşük montanlı bir faiz artışı beklentisi güçleniyor. Analistler dolarizasyonu önlemek için 100 - 200 bp civarında bir faiz artışının piyasayı olumlu etkileyeceği görüşünde.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Gelecek sene yabancı para cinsinden iç borcun payını azaltıp iç borç çevirme oranını yüzde 120 olarak gerçekleştirmeyi öngörüyoruz" dedi ve bankacılık sektöründe döviz pozisyon açığının olmadığını, 3.3 milyar dolar artıda olunduğunu belirtti.

Dolar güne nasıl başladı? ile ilgili etiketler Dolar döviz Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.