Dolar güne nasıl başladı?

Dolar/TL yaklaşan AB liderleri zirvesi öncesi olası bir yaptırım endişesiyle dün 7.8'li seviyelerde sınırlı bir yükseliş göstererek 7.87'ye gelirken burada kalıcı olamadı. 8 Aralık sabahı dolar 7.8095 TL'den işlem görüyor. Piyasada Perşembe günkü zirve izlenmeye devam edilecek. Merkez Bankası'ndan ay sonunda 100-150 baz puan faiz artışı yapabileceğine ilişkin beklentiler kuvvetlenmiş durumda.

Dolar/TL yaklaşan AB liderleri zirvesi öncesi olası bir yaptırım endişesiyle 7.8'li seviyelerde sınırlı bir yükseliş gösterirken piyasada Merkez Bankası'ndan ay sonunda 100-150 baz puan faiz artışı yapabileceğine ilişkin beklentiler kuvvetlenmiş durumda.

Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlık nedeniyle Türkiye'ye yaptırım başlatmanın ele alınacağı Perşembe günkü zirve öncesinde bugün
AB dışişleri bakanları konuyu değerlendirdi.

Dolar/TL geçen hafta beklentilerin üzerinde artış gösteren enflasyon verisiyle 7.9'u aşsa da haftayı 7.8 civarında tamamlamıştı. Kur dün 7.87'ye kadar yükseldi.

Bankacılar yükselişin belirgin olmadığını, küresel piyasalarda da bugün kuvvetli bir satış baskısı olduğunu ancak piyasada yine de AB ve ABD'nin olası yaptırım süreçlerinin negatif fiyatlama olarak hissedildiğini söylediler.

8 Aralık sabahı dolar/TL 7.8095'ten el değiştiriyor. Altının onsu 1869 dolara çıkarken gram altın fiyatı 469 TL oldu.

Dolar güne nasıl başladı? ile ilgili etiketler Dolar döviz Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.