Dolar düşer mi yükselir mi? İşte en güncel dolar rakamları

Dolarda dalgalı seyir devam ediyor. Yatırımcı Dolar düşer mi yükselir mi? sorusunu bu aralar sıkça soruyor. Bu hafta içinde 3.53'e gerileyerek. dip yapan dolar son iki günde toparlanarak 3.58 seviyelerinde güne başladı. Dolar, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin ardından 3,5470 seviyesine kadar geriledi. Peki Dolar düşer mi yükselir mi? İşte en güncel dolar rakamları ve Dolar düşer mi yükselir mi? sorusunun yanıtı.

Dolar düşer mi yükselir mi? Dolar ne olur? Bu günlerde herkes bu soruyu soruyor. Gün içinde 3,58 seviyesine yaklaşan dolar, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin ardından dolar 3,5470 seviyesine kadar düştü. Dolar kuru sakin bir seyir izlerken yatırımcının cevabını merak ettiği tek soru Dolar düşer mi yükselir mi? Peki son dolar rakamları ne oldu? İşte en güncel dolar rakamları ve Dolar düşer mi yükselir mi? sorusunun yanıtı...

DOLAR KURU 3.58'İ GÖRDÜ

Uluslararası piyasalarda ilk işlemlerde 3,58 seviyesine yaklaşan dolar, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin ardından 3,5470 seviyesine kadar geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutması ve bu yıl iki artırım hedefini koruduğu sinyalini vermesi sonrası dolar/TL'de yükseliş görülüyor. Uluslararası piyasalarda ilk işlemlerde dolar/TL 3,58 seviyesine yaklaştı.

Kur, 3,56 sınırında hareket ediyor.

Euro ise 3,89'un üzerinde işlem görüyor.

Fed'in açıklamalarını şahin tonda algılayan piyasalar, doların yukarı yönde toparlanmasını destekledi. Ancak uzmanlar bunu hala yeterli güçte görmüyor.

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM ARTTI

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan'da tahminlerin üzerinde artarak istihdam piyasasında sağılıklı görünümün devam ettiğini gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam 211 bin arttı, işsizlik oranı yüzde 4.5'ten yüzde 4.4'e geriledi. İşsizlik oranı böylece Mayıs 2007'den beri en düşük seviyeye geriledi.

Öte yandan yurtiçi piyasalar bugün kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesine odaklandı. Uzmanlar derecelendirme kuruluşunun herhangi bir değişikliğe gitmesini beklemiyor.

PETROL FİYATLARI SON 5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

Brent petrolün varil fiyatı, dün 50,55 dolardan güne başlamış, gün içinde en yüksek 50,70 doları görmüştü. Bu sabah güne 48,39 dolarla başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.24 itibarıyla yüzde 1,81 azalarak 47,51 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili 44,58 dolardan alıcı buldu.

Dün gece saatlerinde küresel piyasalarda ham petrol fiyatları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Brent petrolün varil fiyatı, dün yüzde 4,16 değer kaybederek günü 48,4 dolardan tamamlaması sonrasında bugün Asya piyasalarında 46,6 dolar ile 29 Kasım 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 49,00-50,00 dolar aralığının direnç bölgesi olarak izlenebileceğini, 46,50-45,60 dolar desteği aşağı yönlü gerçekleşirse satışların artabileceğini belirtiyor.

İşte güncel dolar yorumları

Enver Erkan, Araştırma Müdürü – Dolar Kuru Yorumu

Döviz Talebi Yüksek

Fed’in Haziran’da faiz artırıma gideceği beklentisinin fiyatlanmasının gelişmekte olan ülke para birimlerini olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Son toplantıdan piyasalar Haziran’da faiz artırımı olabileceği sinyalini aldı; ki diğer yandan gerek veriler, gerekse de Trump’ın sağlık yasasını geçirmesi, federal hükümetin kapanma tehlikesinin kalmaması gibi nedenler bu konuda bir pozitiflik yarattı. Fed opsiyonlarının Haziran ihtimalini %70’den %98’e doğru çıkarması piyasanın algısının nereye kaydığını gösteriyor.

Diğer taraftan USDTRY zaten 3.52 gibi önemli destek seviyelerine gerilemişti. Gelinen seviyelerin bireysel ve kurumsal yatırımcı tarafından alım fırsatı olarak görüldüğünü görüyoruz, döviz talebi çok yüksek. USDTRY ve DTH kırılımları, kurun düştüğü noktalarda döviz mevduatlarındaki artış hızının arttığını ve USDTRY’nin de bu artan talebi takip ettiğini gösteriyor. 3,50 altında kalıcılık zordu. Uzun vadede kurlarda düşüşün zor olduğu bir kez daha teyit edildi.

Bugün ABD’de istihdam verisi açıklanacak, enflasyon trendi açısından önemli. Saatlik ücretlerde yüzde 0.3 artış bekleniyor. Bu alt kalem bir süre daha Fed’in yıl sonuna kadarki faiz patikası hakkında fikir verecektir. Beklenti dahilinde ya da üzerinde bir rakam gelirse dolarda tekrar değerlenme olabilir ki bu da gelişmekte olan ülke paralarına yeni bir satış dalgası getirir. Bu durumda USDTRY’de 3.60’ın üzerine hareket devam edebilir.

S&P’nin bu akşamki olası değerlendirmesinde ana beklentinin herhangi bir değişiklik yapılmaması yönünde, ancak Ocak ayında negatife çekilen görünümün durağana çekilmesi halinde piyasalara olumlu yansımasını görebiliriz.

dolar

En güncel dolar rakamlarını görmek için tıklayın

Ziraat Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Zayıf Veri Kurda Rahatlama ve Bu Bölgeyi Getirebilir

FOMC karar metninde ilk çeyrek büyüme verisinin muhtemelen geçici olduğunun açıklanması sonrasında özellikle Gelişmekte Olan Ülke Kurlarında (GOÜ) baskı izliyoruz. Bu bağlamda TSİ 15:30’da ABD’de açıklanacak Nisan ayı istihdam raporu önemli olacaktır. Verinin aynı zamanda ikinci çeyreğin ilk verisi olması nedeniyle önem katsayısı artmakta. Geçen ay 98bin ile beklentilerin altına kalan tarım dışı istihdam artışının bu ay 190bin kişiye yükselerek normale dönmesi bekleniyor. Ortalama saatlik kazançlarda ise beklenti %0,3. Beklentilere paralel ya da daha yüksek bir veri daha önceki verilerin geçici olduğuna yönelik algı oluşturabileceği için GOÜ kurlarındaki baskı devam edebilir. Zayıf bir veride ise GOÜ kurlarında rahatlama görülebilecekken, Dolar / TL’de 3,52/54 bölgesi hedef olabilir. Aksi durumunda 3,62 seviyesine doğru baskı devam edebilir.

İstihdam raporu dışında akşam Fed yetkililerin konuşmaları da oynaklık yaratabilir. Fiyatlamalarda etkili olabilecek diğer önemli gelişmelerine baktığımızda; Trump’ın sağlık tasarısı önerisi Temsilciler Meclisi’nden geçti. Ancak tasarının senatodan geçmesi beklenmiyor. Çin’de faizlerde belirgin artış hisse senetleri üzerinde baskı yaparken, emtia ve petrol fiyatlarında sert düşüş gözlemleniyor. Petrol fiyatlarının düşmesi Türkiye için pozitif olsa da düşüşün derinleşmesi risk iştahının zayıflamasına neden olabilir. Sonuç olarak, başta Fed kaynaklı olmak üzere genel olarak GOÜ’lere negatif etki yaratacak haber akışı ile bu sabah kurda baskı izliyoruz. Son olarak, bugün kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’nin kredi notuna ve görünümüne yönelik değerlendirme yapması bekleniyor. Kurumun kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Vahap Taştan, Araştırma Uzmanı, Alnus Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolarda Ana Desteklerden Kuvvetlenme

Dolar/TL’de ana desteklerden kuvetlenme devam ediyor. Parite için 3,50 – 3,52 ve 3,55 bölgeleri ana destekler olmaya başladı. Yurtiçi talebin de geldiği paritede TL’nin enflasyon verisi ile zayıfladığı öne çıkmakta. Ana direnç ise 3,57 ve 3,5830 olarak takip ziledbilir.

dolar-kuru-ne-olur-04022016-dolar-fiyatlari-yorumlarijpg

Anadolu Yatırım – Dolar TL Paritesi USDTRY Yorumu

3,56 üzerinde 3,58-3,60 bandı mümkün…

3,56 seviyesinin üzerinde 3,58-3,60 aralığı gündeme gelebilir. Bu açıdan 3,56 üzerine yerleşip yerleşemeyeceğini takip ediyoruz. 3,60 seviyesi aşağıdaki grafikte mavi çizgi ile gösterdiğimiz 22 günlük ortalamaya denk gelen önemli direnç konumunda. Olası yükselişte bu seviyenin şimdilik bu seviyenin aşılmasını beklemiyoruz. Aşağıda 3,54-3,52 bandı kritik destek konumunu sürdürüyor.

Kapanış: 3,5553
Destekler: 3,5400-3,5300-3,5200
Dirençler: 3,5600-3,5700-3,5800

Deniz Yatırım – Dolar Kuru Yorumu

Dolarda 100 Günlük Ortalama Önemli

Yurtiçi risk iştahında görülen azalış USDTRY’de yukarı yönlü hareketlerin görülmesine sebep oluyor. Teknik göstergeler aşırı satım bölgesinden toparlanmaya işaret ederken dünkü raporumuzda en yakın direnç noktası olarak verdiğimi ve Şubat ayında görülen en düşük seviye olan 3.5555 seviyesi test edildi. Yukarı yönlü hareketin devamı durumunda 100 günlük üssel ortalaması olan 3.5881 bir sonraki direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Satış baskısının devamında 3.5555 seviyesi destek noktası olarak karşımıza çıkarken bu seviyenin kapanış bazında kırılması durumunda bu haftaki raporlarımızda önemine dikkat çektiğimiz 3.5000 psikolojik seviyesi önemini koruyor.

Ahkatcı Yatırım – Dolar Kuru Yorumu

Dolar Kurunda Alçalan Kanal Bozuldu

FOMC sonrası sınırlı değer kazanan Dolar endeksine karşın günü değer kaybı ile geçiren Türk Lirası kurda yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirdi. Yükselişlerini 3,56 seviyesine dek taşıyan kurda güne yukarı yönlü potansiyelini koruyarak başladığını görüyoruz. Bugün piyasalar açısından oldukça önemli olan Tarım Dışı İstihdam verisi takip edilecek. Ayrıca Fed Başkanı Yellen’ın yapacağı açıklamalar fiyatlardaki hareketliliği arttırabilir.

Uzun süredir var olan alçalan kanal formasyonunun 3,5440 seviyesi geçilerek bozulduğunu görüyoruz. 4 saatlik grafikte 50 periyotluk üssel hareketli ortalamasına dek yükselişlerini sürdüren kurda 3,5630 ilk direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Kazançların bir miktar geri verilmesi durumunda ise 3,5440 desteği ilk etapta izlenebilir.

Şeker Yatırım – Dolar TL Paritesi USDTRY Yorumu

FOMC Doların Yönünü Çevirdi

Dolar/TL kuru 3.5349’dan başladığı günü 3.5532 seviyesinden sonlandırdı. Dün ABD kanadında haftalık işsizlik başvuruları açıklandı. 29 Nisan’da sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları 19 bin kişi azalarak 238 bin oldu. Beklenti ise 248 bin açıklanması yönündeydi. FOMC öncesinde 3.53 seviyelerinde seyreden Dolar/TL kuru, tutanaklar sonrasında yönünü yukarı çevirdi ve dün 3.5670 seviyesini aştı. Diğer yandan ABD Temsilciler Meclisi, Obamacare’in iptalini öngören yeni sağlık sigortası tasarısını az farkla kabul etti.

Eski Başkan Barack Obama’nın Obamacare olarak bilinen “Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Yasası”nı feshetmek için hazırlanan “Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası” (AHCA) tasarısının yeni versiyonu, Temsilciler Meclisinde 213’e karşı 217 oyla onaylandı. Tasarının ABD Senatosunda da kabul edilmesi için en az 51 oya ihtiyacı var. Ekonomik takvime baktığımızda ise bugün Fischer’in konuşması sonrasında gün boyunca Fed Başkanı Yellen’ın yanı sıra San Francisco Fed Başkanı Williams, St. Louis Fed Başkanı Bullard, Chicago FeD Başkanı Evans ve Boston Fed Başkanı Rosengren’ın da konuşmaları olacak. Oldukça yoğun gerçekleşecek konuşma programı çerçevesinde fiyatlamaların haftanın son işlem gününde daha etkili olmasını bekleyebiliriz. Öte yandan ABD cephesinde açıklanacak olan tarım dışı istihdam, ortalama saatlik kazanç lar ve işsizlik oranı verilerinin de piyasalarda volatiliteyi artırması beklenmektedir.

Çarşamba günkü FOMC toplantı tutanaklarının etkisiyle sert bir şekilde yükselen dolar endeksi, Dolar/TL kurunun yönünü yukarı çevirmesine neden oldu. Haftanın son işlem gününe 3.55 üzerinde başlayan kurun 50 barlık ortalaması olan 3.5635’in üzerinde tutunması durumunda 3.58 ve 3.60 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 3.5635’in aşağısındaki geri çekilmelerde ise 3.5450 ve 3.5270 destek seviyeleri takip edilebilir.

Dolar düşer mi yükselir mi? İşte en güncel dolar rakamları ile ilgili etiketler Dolar dolar ne kadar son dolar rakamları dolar düşer mi dolar yükselir mi dolar düşer mi yükselir mi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.