Dolar çekme komisyonu nedir? Hangi bankada dolar komisyonu ne kadar?

Dolar çekme komisyonu nedir? Hangi bankada dolar komisyonu ne kadar? Merkez Bankası tarafından 4 Ağustos tarihinde alınan yeni karar doğrultusunda bankaların dolar içim döviz komisyonu alacakları belirtildi.

Dolar çekme komisyonu nedir? Hangi bankada dolar çekme komisyonu ne kadar? Merkez Bankası tarafından 4 Ağustos tarihinde alınan yeni karar doğrultusunda bankaların dolar için döviz komisyonu almaya başladığı belirtildi.

Uluslar arası piyasalarda yaşanan durgunluk sebebiyle nakit döviz işlemleri yani dolar veya Euro'yu yurt dışından almak getirmek ve saklamak maliyetli olmaya başlayınca merkez Bankası tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde bankaların dolar ve euro için döviz komisyonu almaya başladığı ifade edildi.

Merkez Bankası 4 Ağustos'ta yayımlanan 'Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği Uygulama Esasları'nda bankaların efektif yani fiziki döviz çekimlerinde ücret alabileceğini söyledi. TCBM talimatındaki kuralda, "Finansal tüketicinin hesabının bulunduğu şubeden yapacağı Türk Lirası para çekimleri için ücret alınamaz ancak yabancı para (efektif) çekimlerinden ücret tahsil edilebilir. Yurt içi diğer şube, yurt dışı diğer şube ve nakit çekim ofisinden para çekme işlemleri ile rutin işlem saati veya iş günü dışında gerçekleştirilen para çekme işlemlerinden ücret tahsil edilebilir." İfadelerine yer verildi.

Son gelen haberler doğrultusunda Ziraat Bankası'ndan 3 bin dolar üstü nakit çekiminde 10 binde 3 komisyon; Garanti Bankası'nda 20 bin dolar üstü çekimlerde 10 bin 15 komisyon ve Yapı Kredi Bankası'nda ise bankanın binde 1 alacağı ve üst sınır komisyonun 250 lira ile sınırlı olacağı belirtildi.

Dolar çekme komisyonu nedir? Hangi bankada dolar komisyonu ne kadar? ile ilgili etiketler Dolar Banka Dolar çekme komisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.