Dolar, altın ve euro fiyatları önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Uzman isim SuperHaber'de açıkladı!

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, SuperHaber Youtube kanalında gazeteci Mevlüt Yüksel ile birlikte TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin önümüzdeki dönemde döviz kurlarına ve fiyat artışlarına nasıl yansıyacağını değerlendirdi. İnan, "Küresel piyasalarda beklenmedik şekilde sıçrama yapılacağı, inişler ya da çıkışlar gözükmüyor." dedi.

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, geçtiğimiz ay için açıklanan enflasyon verilerini ve önümüzdeki dönem için ekonomik öngörülerini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

İnan SuperHaber Youtube kanalında TÜİK'den gelen son verileri değerlendirirken, beklenmedik bir varyant oluşmadığı ya da Fed olağanüstü bir karar almadığı takdirde kurlarda ve fiyatlarda çok ciddi sıçramalar yaşanmayacağını kaydetti.

İnan, pandeminin etkisini azaltması ile önümüzdeki dönemde aylık enflasyonun yatay bir seyir alıp Merkez Bankası'nın (MB) hedeflediği fiyat istikrarının sağlanacağını ifade ederken, kur korumalı mevduata olan rağbetin yoğunluğu ve MB Başkanı Kavcıoğlu'nun vurguladığı liralaşma politikaları ile birlikte döviz kurlarında ciddi bir değişiklik beklemediğini kaydetti.

 

Vatandaşları en çok ilgilendiren konulardan biri olan kira artış zam oranları hakkında ise İnan, açıklanan enflasyon verilerinin dengeli olduğunu ve hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından olumsuz karşılanmayacağını aktardı.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin altın fiyatlarına etkisi olacağını düşünmediğini aktaran İnan, bu konuda Fed'in alacağı kararların takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

FIRSATÇILIK ÖNLENDİĞİ SÜRECE FAHİŞ FİYATLAR OLUŞMAZ

İhracattaki artışların enflasyonu dizginleyeceğini ve pandemi öncesi ekonomik görünüme dönüşün hızlanacağını kaydeden İnan, dünya genelinde beklenmedik bir varyant oluşmadığı veya Fed'in olağanüstü bir karar almadığı takdirde Türkiye'de fiyat istikrarının sağlanacağı görüşünü paylaştı.

İhracatın yükselmesinin fiyat istikrarını getireceğini ifade eden İnan, piyasa regülatörleri görevini yaptığı sürece fahiş fiyatların oluşmayacağını belirtti.

DİJİTAL VARLIKLAR ENFLASYONDAN KORUMA SAĞLAMIYOR

Türkiye'de de ilginin yoğun olduğu kripto birimlerin enflasyondan koruma sağlamadığını aktaran İnan, ilgili yatırıcımların pazarın riskli olduğunun bilincinde olması gerektiğini hatırlatıp temkinli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Dijital varlıklara ilginin artmasının kağıt paraya rağbeti giderek azaltmasının muhtemel olduğunu belirten İnan, bu durumun altın gibi emtialara da ilgiyi artırdığını ifade etti.

Vatandaşın tasarruf niteliği dolayısıyla altını tercih ettiğini kaydeden İnan, yastık altı menkullerin olabildiğince piyasaya kazandırılmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını aktardı.

RUS EKONOMİSİ GERİLİMİ KALDIRAMAZ

Son aylardaki Rusya-Ukrayna gerilimine de değinen İnan, dünya genelinde ülke ekonomilerinin olası bir çatışmayı kaldıramayacağını ve böylesi bir durumdan en fazla zarar görecek olanlardan birinin de Rusya ekonomisi olacağını belirtti.

Türkiye'nin iki ülke arasında arabulucu rol üstlenmesinin altını çizen İnan, bu durumun Türkiye'yi önümüzdeki dönemdeki ekonomik istikrarını sağlama bakımından söz sahibi durumuna getirdiğini kaydetti.

Dolar, altın ve euro fiyatları önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Uzman isim SuperHaber'de açıkladı! ile ilgili etiketler enflasyon Dolar altın Selçuk İnan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.