Dolar 5 TL oldu mu? Dolar kaç lira? 5 TL'yi geçti mi?

Akşam saatlerinde, iç piyasa kapalıyken Dolar kuru yükseldi. Dolar 5 TL oldu mu? Dolar kaç lira? 5 TL'yi geçti mi? Ayrıntılarla bu haberde...

Dolar kuru, iç piyasalar kapandıktan ve ABD'nin iki Türk bakana yaptırımlar uygulama kararından sonra yükseldi. Dolar 5 TL oldu mu? Dolar kaç lira? 5 TL'yi geçti mi? Konuyla ilgili bilgiler ve Dolar kurundaki son rakam bu haberde...

Dolar 5 TL oldu mu? Dolar kaç lira? 5 TL'yi geçti mi?

DOLAR 5 TL OLDU MU? DOLAR KAÇ LİRA? 5 TL'Yİ GEÇTİ Mİ?
Dolar kuru, iç piyasalar kapandıktan sonra ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları açıklayacağı haberleri üzerine 5 TL'yi gördü.

Beyaz saray'da yapılan yaptırım açıklamasının ardından dolar kuru 4,97-4,99 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar, saat 19:10 itibariyle 5 TL'yi gördü. Euro kuru ise şu dakikalarda 5.8141 TL'de bulunuyor.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.53, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise 21.03 seviyesinde bulunuyor.

Dolar endeksi yüzde 0.15 yükselişle 94.44 puanda bulunurken, euro/dolar paritesi 1.1678 seviyesinde hareket ediyor.

ABD'DEN İKİ TÜRK BAKANA YAPTIRIM
ABD'den yapılan açıklamada Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacağı açıklandı. Yaptırımın gerekçesi ise Rahip Brunson'un tutukluluğu konusunda iki bakanın sorumluluğunun olması olarak açıklandı. Yaptırım kararını ABD Hazine Bakanlığı uygulayacak. Bu iki bakan ve bakanlıklar ABD'den herhangi bir kişi ya da kurumun ilişki kurması yasaklandı. Bakanların ABD'deki mal varlıklarına el konulabilecek. Ayrıca iki bakanın ABD'ye girişi de engellenebilecek.

HAZİNE BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Sanders'ın bu açıklamalarının ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'den Rahip Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını beklediğini belirtti. Mnuchin "Rahip Brunson'ın haksız yere ev hapsinde tutulması ve devam eden davası kabul edilemez" diye konuştu.

HAZİNE BAKANLIĞI KARARINDA SKANDAL İFADELER
Hazine Bakanlığı'nın gerekçeli kararında Brunson'ın ev hapsine alınmasında Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı sorumlu tutuluyor. İki Bakan, Türk Hükümeti'nin örgütsel işleyişinde liderler olarak tanımlanıyor. Bu iki bakan insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Yine her iki bakanın iştiraki olan ticari yapılar ile ilişkide olan şirketlere de yaptırım öngörülüyor.

Dolar 5 TL oldu mu? Dolar kaç lira? 5 TL'yi geçti mi? ile ilgili etiketler Dolar dolar kaç lira 5 tlyi geçti mi dolar 5 tl oldu mu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.