Dolandırıcılıktan yargılanan savcı tahliye oldu

Bakırköy Adalet Sarayı'nda meslektaşını ve katipleri dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan eski savcı Tamer C., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tamer C., parası olduğunu kimseyi dolandırmadığını ve müştekilerin de parasını vereceğini söyledi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Tamer C., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken,  müştekiler savcı G.S. ve katip Ö.D. duruşma salonunda yer aldı.

 MESLEKTAŞLARI TANIK OLARAK DİNLENDİ 

Duruşmada söz verilen şikayetçi olduğunu söyleyen savcı G.S., "2018 yılında avukatlıktan savcılık mesleğine geçtim. 2018 Temmuz ayında lojmana yerleştim. Sanık benim komşumdu, aynı adliyede çalışıp aynı servisle işe gidiyorduk. 2019'un Mayıs ayında muhabbetimiz ilerleyince bana arsaları olduğunu söyledi. Büyük bir tarlanın olduğunu ve meslektaşlarımızın parasıyla ortak harekete ederek alabileceğimizi söyledi. Daire almak istemediğim için bana da cazip geldi. Bana 'İtimadın yoksa buraları senin üzerine yapalım, bana acil para göndermelisin' dedi. Kendisi savcı, komşum. Kime güveneyim, siz takdir edin. Ben de kabul ettim. Kendi hesabımdan onun hesabına 500 bin TL yolladım. Telefonuna ulaşılmamaya başladı. 2 hafta adliyeye gelmedi, sonrasında sağlık raporu aldığını öğrendim. Adliyede kendisinin yanına çıktığımda 'Ödemeler konusunda sorun yok' dedi. Sonrasında kendisine ulaşamadığım için kendisinden şikayetçi oldum. Nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

"OLMAYAN BİR ARABAYI ALDIM"

Adliyede katip olarak görev yapan diğer müşteki Ö.D. ise sanık ile her gün aynı odada olduklarını dile getirerek, "Biz savcı katip gibi değil, abi kardeş gibiydik. Ben Tamer C.'yi öz abim gibi seviyordum. Biz her şeyi konuşabiliyorduk kendisi çok zengin olduğunu söylüyordu. Benim ekonomik durumumu biliyordu. Özel bir sigorta şirketinin müdür yardımcısıyla tanıştığını, çok hasarı olmayan arabayı daha ucuza alabileceğini söyledi. Ben Tamer C.'ye 187 bin lira para verdim ve olmayan bir arabayı aldım. Benim durumumu bildiği halde beni dolandırdığı ve bir abi gibi yaklaştığı için şikayetçiyim" dedi.

KANUN MADDESİNE GÖRE SAVUNMA YAPTI 

Müştekilerin beyanlarına karşı söz alan sanık Tamer C.,  "Param var müştekilerin parası bende. Ben kimseyi dolandırmadım. Parseller değiştiği için ben arkadaşı geri çağırdım. TCK 157'den yargılanıyorum. Bu sebeple mahkemenin durma kararı verip dosyayı uzlaştırmaya göndermesi gerekiyor. Ben zaten müşterilerin parasını vereceğim. Serbest kalırsam paralarını ödeyeceğim, tahliyemi talep ediyorum" şeklinde ifade verdi. 

 TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ 

Mahkeme heyeti,  sanığın tutuklu kaldığı süreyi göze alarak, yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiriyle tahliyesine hükmetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

20 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR 

Eski savcı Tamer C hakkında, "Kamu kurum ve kuruluşları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve kendisini kamu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  

 

Dolandırıcılıktan yargılanan savcı tahliye oldu ile ilgili etiketler savcı dava tahliye İstanbul dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.