Dolandırıcılıkta yeni dönem aman dikkat! Trafik cezanızı öderken bütün paranızdan olabilirsiniz

İstanbul Sarıyer’de yaşayan Faruk Aslan, oğlu Halil Rahman Aslan’ın trafik cezasını ödemek isterken neye uğradığını şaşırdı. Cezayı internette ödemek isteyen baba, karşısına çıkan ilk siteye tıklayarak trafik cezası ödemek için kart bilgilerini girdi ve gelen mesajı onaylamak için tıkladı. Bir anda hesabındaki bütün parasını kaybeden Aslan dolandırıldığını anladı. İşte detaylar…

İstanbul Sarıyer’de yaşayan Faruk Aslan, oğlu Halil Rahman Aslan’a motosikleti ile Beşiktaş’a kask takmadığı gerekçesiyle yazılan cezayı ödemek isterken hayatının ikinci şokunu yaşadı. Cezayı internette ödemek isteyen baba, karşısına çıkan ilk siteye tıklayarak trafik cezası ödemek için kart bilgilerini giren Aslan, gelen mesaja onay verdi. Banka hesabındaki 4 bin TL'si bir anda çekilen Aslan, dolandırıldığını anladı.

Dolandırıcılıkta yeni dönem aman dikkat! Trafik cezanızı öderken  bütün paranızdan olabilirsiniz

Trafik borcunu ödemek isterken bütün parasını dolandırıcılara kaptıran Faruk Aslan, “Çocuğum motosikletle kaskını takmadığı için 196 TL trafik cezası yedi. Ben de bu cezayı internetten ödemek istedim. Karşıma çıkan ilk siteye tıkladım. Adımı soyadımı, kimlik numaramı ve diğer bilgilerimi yazdım ve telefonuma gelen mesaja onay verdim. Bana gelen mesajda sadece onaylamam gerektiği yazıyordu. Onaylamamın ardından peş peşe mesajlar gelmeye başladı. Farklı miktarlara tekrar onay istiyordu. Hepsini reddettim ama şüphelenip hesabıma girdiğimde 4 bin TL’min çekildiğini gördüm. Ayrıca 196 TL’lik ceza bile ödenmemişti. Resmi bir site gibi duruyordu hatta bankadan aldığım makbuzda da gelir idaresinin mührü vardı. Dolandırıldığıma emin olduktan sonra savcılığa gittim, onlar da zaten bunu teyit ettiler” dedi.

Daha önce Çiftlikbank dolandırıcılığında 100 bin TL kaptırdığını belirten Faruk Aslan “Zaten Çiftlikbank mağduruyum. Onu toparlamam çok uzun sürdü. 100 bin TL kadar dolandırıldım. Onu toparlayamadan karşıma böyle bir şey çıktı. Bu dolandırıcıların en yakın zamanda yakalanmalarını istiyorum. Ben her şeyden önce bu ayı nasıl çıkarabileceğimizi düşünürken bir de başımıza bu geldi” ifadelerini kullandı.

 

Dolandırıcılıkta yeni dönem aman dikkat! Trafik cezanızı öderken bütün paranızdan olabilirsiniz ile ilgili etiketler İstanbul Sarıyer trafik cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.