Dolandırıcılar sert kayaya çarptı: Ankara Valisi Şahin'den para almaya çalıştılar

Çok sayıda vatandaşın yüklü miktarda parasını alan dolandırıcılar bu sefer sert kayaya çarptı. Ankara Valisi Vasip Şahin'i hedef alan dolandırıcılar, yüklü miktarda para istedi. Vali Şahin, tehditlerin artması sonrası ihbarda bulundu. Ankara merkezli 5 ilde gerçekleşen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken 3 kişi tutuklandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, dolandırıcılık çetesi olduğu öğrenilen kişiler tarafından aranmaya başladı. Şüpheliler Vali Şahin'den çeşitli bahanelerle yüklü miktarda para istedi.

Vali Şahin'in parayı vermeyince şüpheliler bu kez de Şahin'i eşi ve çocukları ile tehdit etti. Şahin'e istedikleri parayı vermemesi halinde ailesine zarar vereceklerini söyleyen zanlılar, tehditlere devam edince Vali Şahin, ihbarda bulundu. Vali Şahin'in şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri Vali Şahin'in arayan şüphelilerin tespiti için çalışma başlattı.

ANKARA MERKEZLİ 5 İLDE OPERASYON

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; Yapılan çalışmaların ardından Vali Şahin'in arayıp para istedikten sonra tehdit eden şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Alınan mahkeme kararının ardından polis, Ankara merkezli Sivas ve Mersin'in de aralarında bulunduğu 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan baskınlarda olaya karıştığı belirtilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü Ankara Emniyetindeki sorgularının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

TERÖR BAĞLANTILARINA ARAŞTIRILACAK

Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü 'Tehdit', 'Hakaret' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, zanlılardan 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 6 şüphelinin ifade işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sürerken, olayın perde arkasında terör bağlantısının olup olmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

Dolandırıcılar sert kayaya çarptı: Ankara Valisi Şahin'den para almaya çalıştılar ile ilgili etiketler Vasip Şahin Ankara Dolandırıcı Operasyon Para Tehdit
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.