Dokuz saat sonra alevler kontrol altına alındı!

Marmara Adası'nda öğle saatlerinde başlayan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Ancak havanın kararmasının ardından bazı bölgelerde yeniden alevler göründü. Karadan devam eden söndürme çalışmaları sonucunda yaklaşık 9 saat sonra yangın kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mestanağa mevkisinde gündüz saatlerinde çıkan ve akşam üzeri kontrol altına alınan yangının ardından bu bölgeye yakın Çınarlı Mahallesi'nde yeniden bir yangın başladı.

Bunun üzerine ekipler, Mestanağa mevkisinden Çınarlı Mahallesi'ne geçti.

Yerleşim yerlerine yakın olduğu bildirilen yangın, çok sayıda ekip ve çevredeki vatandaşların da yardımlarıyla söndürülmeye çalışıldı.

Yangın gece 23.00 sıralarında yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

NTV yayınına katılan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy: "Şu anda Marmara Adası'ndaki yangın tamamen kontrol altında." ifadelerini kullandı

2 EV VE JANDARMA LOJMANLARI YANMIŞTI

Marmara Adası Mestanağa mevkisinde çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçramış, 2 ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü.

Yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği yangında 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilenmiş, çok sayıda hayvan telef olmuştu.

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Alevler yerleşim yerlerine ulaştı. İki ev yandı. Helikopter müdahalesine ihtiyaç var." açıklamalarında bulundu.

Aksoy, yaklaşık 1 saat sonra yaptığı açıklamada "Çok şükür yangının yüzde 90'ı kontrol altına alındı. Can kaybımız yok. İtfaiye soğutma çalışması yapıyor. 4 itfaiye personelimiz bu dumandan etkilendi, çok şükür bir sorunumuz yok. Belediyeye ait bir itfaiye aracımız yandı. Gelen mala gelsin. Böyle bir yangını çok şükür atlatmış olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz de psikolojik olarak rahatlamış olduk." dedi.

Ancak gece saatlerinde alevler yeniden güçlendi.

Havanın kararması nedeniyle helikopterle müdahale yapılamıyor. 

Karadan söndürme çalışmaları devam ediyor... 

Dokuz saat sonra alevler kontrol altına alındı! ile ilgili etiketler yangın Marmara Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.