DHKP-C'nin dijital arşivi ele geçti

İstanbul'da çok önemli bir operasyon gerçekleşti. İstanbul polisi, Şişli'de terör örgütü DHKP-C'nin merkezi olarak bilinen İdil Kültür Merkezi'ne girdi. Örgüt yöneticileri toplantı yaparken yakalandı.

CNN Türk'ün haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C terör örgütünün ana merkezi konumundaki İdil Kültür Merkezi’ne uzun süren bir takipten sonra dış kapısının açık unutulduğu bir anda baskın yaptı.

DRONLARLA İZLENDİ DÜĞMEYE BASILDI

Şişli ilçesi Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Mithat Paşa Caddesinde bulunan merkezin alt katındaki kültür merkezi uzun süre dronlarla izlendi. Merkezin dış kapısının açık olduğu bir anda operasyon için düğmeye basıldı. Polis timleri hızlı bir şekilde üst düzey yöneticilerin bulunduğu kata girdi.

TOPLANTIDA YAKALANDILAR

Toplantı halinde oldukları anlaşılan örgüt yöneticileri kıskıvrak etkisiz hale getirildi. Örgütün Türkiye Sorumlusu Y.K., Örgüt Yapılanmaları ve Direniş Meclisi Sorumlusu N.G., Örgüt Yapılanmaları ve Halkın Hukuk Bürosu Sekreteri E.K., Örgüt Gençlik Sorumlusu F.K., Örgüt Anadolu İlleri Sorumlusu R.K. ve O.K. gözaltına alındı…

TÜM DİJİTAL ARŞİV ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, terör örgütü DHKPC’nin özel bir teknikle şifrelenmiş olan tüm dijital arşivi, yurt dışında bulunan merkez komite ile yaptıkları haberleşme notları ele geçirildi.

ÇELİK KAPILI KOZMİK ODAYA İLK DEFA GİRİLDİ

DHKPC’nin ana merkezi konumundaki kültür merkezinin içerisinde 9 çelik kapı bulunuyor. Binanın duvarları operasyonlara karşı çelik levhalarla güçlendirilmiş durumda. Daha önceki yıllarda yapılan operasyonlarda, polisler 9 çelik kapıyı kırana kadar örgüt militanları tüm gizli yazışmaları ve arşivleri yakarak imha ediyordu. Son operasyonda ise çelik kapılar kilitlenmeden polis ekipleri içeri girerek ilk defa örgütün tüm dijital arşivini ele geçirildi.

DHKP-C'nin dijital arşivi ele geçti ile ilgili etiketler DHKP-C Operasyon polis kozmik oda
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.