Doktorun canına kasteden şahıstan Alo 184’e şok tehdit!

Nuran Yıldız: Bir hasta yakını Alo 184’ü arıyor, şikâyetini söylüyor ve “Adaleti ben sağlayacağım, doktorun başına geleceklerden ben sorumlu değilim” diye tehditler savuruyor  

Başta doktorlar olmak üzere, sağlık personelini hedef alan şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son dönemde haber bültenlerinde ve gazete sayfalarında bu tür vakalar ne yazık ki geniş yer bulmaya başladı.

Hatta, tarih profesörü İlber Ortaylı da konu hakkında kalem oynatan isimler arasına katılarak, gittikçe yoğunlaşan bu saldırıların ardında "dış mihraklar" olduğu görüşünü paylaştı.

Doktora yönelik şiddet olaylarının son örneğini ise SuperHaber yazarı Nuran Yıldız bu haftaki köşe yazısında okurlarının bilgisine sundu.

Nuran Yıldız, makalesinin "Sözün bittiği yer" başlığını taşıyan bölümünde İzmir Şehir Hastanesi’nde yaşanan ve bir okuru tarafından kendisine aktarılan olayı şöyle özetledi;

"Bir hasta yakını Alo 184’ü arıyor, şikâyetini söylüyor ve “Adaleti ben sağlayacağım, doktorun başına geleceklerden ben sorumlu değilim” diye tehditler savuruyor.

Böyle bir durumda Sağlık Bakanlığı’ndan ne beklersiniz? Bu tehdidi savcılığa intikal ettirmesini.

Ama öyle olmuyor, hastaneyi arayıp şikâyeti söylemekle kalıyorlar!

Konu yaşlı annesinin taburcu edilmesi. “Yaşlılarına evde bakmak yerine hastanede ölümü beklesin isteyen hasta yakınları var” diyor okurum.

Yaşlılarımızın durumu çok acıklı ülkemizde. Ve fakat göz göre göre sağlık personeline şiddet habercisi durumu görmezden gelmek de anlaşılır değil."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Doktorun canına kasteden şahıstan Alo 184’e şok tehdit! ile ilgili etiketler doktor Saldırı Nuran Yıldız izmir şehir hastanesi sağlık personeli
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.