Doktordan tüyler ürperten otopsi itirafları!

Meslek hayatı boyunca 23 bin otopsi yaptığını açıklayan adli pataloji uzmanı Dr. Richard Shepherd işi nedeniyle travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor. Shepherd, yaptığı açıklamada "Bazı zamanlar vücut parçaları beni kovalıyordu" ifadelerini kullandı.

Adli pataloji uzmanı Dr. Richard Shepherd 11 Eylül saldırıları, İngiltere'de 2005 yılındaki saldırılar ve Prenses Diana'nın ölümü gibi yüksek profilli ve trajik olaylarda adı geçen bir doktor.

BBC'nin Victoria Derbyshire programına katılan Shepherd "Tek bir yerde iki yüz parçalanmış ceset görmek kafanıza kazınıyor. Ölüme 35 yıldır alışkınım. Ama bir nokta geliyor ve artık aklınızdaki bölmeleri ayıramıyorsunuz" dedi.

Dr. Shepherd kariyerinde 23 bin otopsiye katıldı. Bunların çoğu son yılların büyük trajedileri ve toplu ölümlerdi. Dr. Shepherd işi nedeniyle travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor.

Doktordan tüyler ürperten otopsi itirafları!

"BELKİ SENEDE BİR KEZ BİR PSİKİYATRA GİTMELİYDİM"

"Belki senede bir kez bir psikiyatra gitmeliydim" diyor Dr. Shepherd. Ama bu ihtiyacı altmışlı yaşlarına gelene kadar hissetmemiş. Hastalık bir gün içkisindeki buz küpleri nedeniyle tetiklenmiş. Dr. Shepherd 2002'deki Bali saldırılarını ve soğutma olmadığı için üst üste yığılmış cesetleri hatırlıyor.

Dr. Shepherd'a göre hastalığın kökleri bundan on yıl öncesine gidiyor.

"VÜCUT PARÇALARI BENİ KOVALIYORDU"

İngiltere'de 1987 yılında Hungerford kentinde Michael Ryan isimli silahlı saldırgan 16 kişiyi öldürmüştü. Dr. Shepherd'ın ilk büyük vakası bu katliamdı.

Doktordan tüyler ürperten otopsi itirafları! - Resim : 2

"Rahatsız edici ve garip bir yankısı vardı. Oradan başladı" diyor. Dr. Shepherd yeni kitabında gözlerini kapadığında "vücut parçalarının onu kovaladığını" gördüğünü yazıyor.

"BÖYLE YAŞAMAKTANSA ÖLMEK DAHA İYİ"

Dr. Shepherd "Bazı anlar böyle yaşamaktansa ölmenin daha iyi olduğunu düşünüyordum" diye ekliyor. Ona göre böyle toplu ölümlere yol açan felaketlerde pataloji uzmanlarının diğer acil servis elemanları gibi psikolojik destek alması gerekiyor. İngiltere'de pek çok adli pataloji uzmanı serbest meslek kategorisinde bu yüzden bu tür bir hizmet verilmiyor.

Doktordan tüyler ürperten otopsi itirafları! ile ilgili etiketler otopsi Dr. Richard Shepherd itiraf stres bozukluğu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.