Doktor silahlı saldırıya uğradı, Sağlık Bakanı tepki gösterdi

Kayseri'nin Develi ilçesinde Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor, bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Tedavi altına alınan doktoru arayarak geçmiş olsun dileklerini sunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yasalar ve toplum olarak şiddetin karşısında asla aciz kalmayacağız." dedi.

Kayseri'nin Develi ilçesinde Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor, bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan doktor hastanede tedavi altına alındı.

Doktor silahlı saldırıya uğradı, Sağlık Bakanı tepki gösterdi

Develi'deki Tren Caddesi üzerinde meydana gelen olayda İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Erdal K., iş çıkışı M.G.'nin (37) tabancalı saldırısına uğradı. Erdal K. yaralanırken olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis, şüpheli M.G.'yi kıskıvrak yakalarken, yaralanan Erdal K. ise ambulansla Develi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan M.G.'nin çok sayıda suç kaydının olduğu öğrenildi. Polis, olayın meydana geldiği yerde inceleme yaptı.

Doktor silahlı saldırıya uğradı, Sağlık Bakanı tepki gösterdi - Resim : 2

"ÇOK ŞÜKÜR DOKTORUMUZUN DURUMU İYİ"

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Vali Günaydın, "Bugün mesai çıkışında doktor arkadaşımıza silahlı saldırı oldu. Çok şükür doktorumuzun durumu iyi. Saldırgan görevlilerimiz tarafından yakalandı. Sorgusu devam ediyor. Sorgudan sonra daha net açıklamalar yapılabilir. Olay nedeni hakkında şu anda bir açıklama yapmak doğru değil. Arkadaşlarımızın bu konu hakkında çalışması devam ediyor. Çok şükür doktorumuzun durumu iyi. Biraz sonra kendisini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledeceğiz. Arkadaşlarımızdan aldığımızı bilgiye göre durumu gayet iyi. Bende kendisi ile görüştüm. Sağlık çalışanlarına, mesai arkadaşlarına, ailesine geçmiş olsun diyorum. Şahıs elimizde sorgusu devam ediyor. Daha detaylı açıklama sonra yapılacaktır" diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "Bugün ilçemizde maalesef çok üzücü bir hadise meydana geldi. Burada fedakarca görevini yapan nöroloji doktorumuz evine giderken saldırıya uğradı. Çok şükür hocamızın hayati tehlikesi yok. Bacağından bir yara aldı" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN TEPKİ

Doktora saldırıya sosyal medyadan tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırganın yakalandığını ve doktorun ambulansla hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Saldırı kurbanı doktorla görüştüğünü ifade eden Bakan Koca, "Yasalar ve toplum olarak şiddetin karşısında asla aciz kalmayacağız." dedi.

 

 

 

 

Doktor silahlı saldırıya uğradı, Sağlık Bakanı tepki gösterdi ile ilgili etiketler Develi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca doktora saldırı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.