Doktor randevusu olanlar sokağa çıkabilir mi? Hastane randevusu olanlar ne yapmalı?

Doktor randevusu olanlar sokağa çıkabilir mi? 17 gün sürecek tam kapanmanın yaşandığı ülkemizde temel gıda, ilaç ve temizlik ürünleri satan yerler ile üretim ve imalar dışındaki tüm sektörler kapandı. Ancak hastaneye gitmek isteyenler sokağa çıkma yasağından muaf mı merak ediliyor.

17 Mayıs 2021'e kadar kesintisiz sürecek olan sokağa çıkma yasağında hastane ve doktor randevesu olanlar sokağa çıkabilir mi?

DOKTOR RANDEVUSU OLANLAR SOKAĞA ÇIKABİLİR Mİ?

Genelgede 'Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar' başlığı altında şu bilgilere yer verildi:

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

- Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi) kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında özel sağlık kuruluşlarından sahte randevu alınması gibi durumlarda muafiyetlerin giderek artan bir sıklıkla kötüye kullanıldığı göz önünde bulundurularak, bu suistimallerin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak ve yapılacak denetimlerde bu hususların kontrolü özellikle sağlanacaktır.

YASAKLARDA HASTANEYE GİTMEK SERBEST Mİ?

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf kişiler

- Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil)
- Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar,
- Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi “Özel Gereksinimi” olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri.

Doktor randevusu olanlar sokağa çıkabilir mi? Hastane randevusu olanlar ne yapmalı? ile ilgili etiketler Koronavirüs sokağa çıkma yasğaı doktor randevusu olanlar sokağa çıkabilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.