Doktor Öz: 2 koronavirüs var, mutasyon geçirdi...

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, koronavirüse ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. 2 virüsün olduğunu belirten Öz, şu anda dünyada hakim olanın ilk virüsün mutasyon geçirmiş hali olan daha az öldürücü olan virüs olduğunu belirtti.

Dr. Öz YouTube kanalında Dr. Halit Yerebakan ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Öz, ABD'deki son gelişmeleri de anlatarak virüsün mutasyon geçirdiğini belirtti.

Öz şu şekilde konuştu;

''Ölüm rakamı artıyor ama yoğun bakım sayısı biraz düşmeye başladı. Umarım önümüzdeki haftalarda daha da düşmeye başlayacağız. Kapatmadan sonra 24 gün gerekiyor. En yüksek noktayı gördük. Mayıs'ın birine kadar inşallah aşılacak. Büyük şehirlerde şehiri kapatmak önemli. New York'ta bu yapıldı.

2 virüs var. Birinci virüs çok daha tehlikeli. Şu anda iki virüs var. İkincisi mutasyon ile oluştu. Bu insanlar için daha az tehlikeli. Şu anda dünyada önde giden virüs o.

Artık herkes iki virüs olduğunu kabul ediyor. Bu aslında Çin'de başladı. Wuhan'da ilk virüs daha tehlikeliydi. Ama bu dünyanın yüzde 30'una etki etti. Öbür virüs daha kuvvetli. Bu virüsler ikiz kardeş gibi birbirlerine çok benziyorlar. Aralarında ufak bir fark var. Zaten 2 haftada bir çok ufak mutasyonlar oluyor. Ama bence bunların aşıya etkisi olmayacak. Tek bir aşıyla bunları halledebileceğiz.''

Doktor Öz: 2 koronavirüs var, mutasyon geçirdi... ile ilgili etiketler Mehmet Öz doktor oz
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.