Doğuş Holding'de 5,5 milyar TL'lik rekor zarar

Medyadan otomotive kadar birçok alanda yatırımı bulunan Ferit Şahenk'in sahibi olduğu Doğuş Holding, 2020 gerçekleşmelerini açıkladı. Doğuş Holding'ten yapılan bilgilendirmeye göre firma bir önceki yıla göre yaklaşık 6 milyar TL daha fazla ciro yaptı. Ancak buna rağmen 5,5 milyar TL gibi rekor bir zarar açıkladı. Bu aynı zamanda bir önceki yıla göre zararın 6 kat arttığı anlamına da geliyordu. Rekor zararın sebebi ise döviz kurları ile faizlerin yükselttiği finansman giderleri oldu.

2019’da 889 milyon TL net zarar açıklayan iş insanı Ferit Şahenk'in sahibi olduğu Doğuş Holding, 2020 için 5 milyar 551 milyon TL zarar bildirdi.

Geçmiş dönem zararlarının da katkısıyla holdingin özkaynakları eksiye düştü. Toplam borçlar ise 46,3 milyar TL seviyesine yükseldi.

2019’da 17,8 milyar TL ciro elde eden Doğuş Holding, 2020’de bu rakamı 24,1 milyar TL’ye çıkardı. Ancak döviz kuru zararları ve faiz giderlerinin yer aldığı finansman giderleri kalemindeki sert yükseliş rekor zararda en büyük pay sahibi oldu.

2019’da 3,7 milyar TL olan holdingin finansman giderleri, 2020’de 8 milyar TL’yi aşarak zararın katlanmasında en önemli etmen olarak ortaya çıktı. 

2019’da 1 milyar 315 milyon TL olan holdingin esas faaliyet kârı ise 2020’de 270 milyon TL’ye kadar geriledi.

Doğuş Holding'de 5,5 milyar TL'lik rekor zarar ile ilgili etiketler Doğuş Holding Ferit Şahenk kar zarar
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.