Doğuş Grubu'nun BeIN'e satışıyla ilgili yeni iddia!

Daha önce Doğuş Grubu medyasının Katarlı BeIN Media Group'a satılacağı iddia edilmiş ancak iki taraf da bunu yalanlamıştı. Kulislere göre satış anlaşmasında son aşamaya gelindi.

Medyaradar'ın haberine göre, Ferit Şahenk, sahibi olduğu Doğuş Grubunun televizyon kanallarını Katarlı BeIN group'a satıyor. İddiaya göre, Şahenk'in satış listesinde Star TV, NTV, NTV Spor, Puhu TV gibi mecralar yer alıyor.

Bütün bu televizyon kanalları ve dijital platformu satın alan Digiturk'un sahibi Katarlı Grup Şahenk'e 800 Milyon Dolar ödeme yapacak. Ancak Ferit Şahenk de bu satış çerçevesinde BeIN Group'un Yüzde 30'luk hissesine sahip olacak.

İddiaya göre BeIN Group, NTV ve Star TV'nin haber merkezini yıllardır sadece internet haber sitesiyle faaliyetine devam eden Al Jazeera Turk ekibine teslim edecek.

Katarlı Al Jazeera Turk CINE5 TV'nin de sahibi ancak, kurulmak istenen Al Jazeera Turk kanalı yayına geçememişti.
Satış planındaki NTV'nin durumuyla ilgili belirsizlik ise sürüyor. Ferit Şahenk'in NTV'nin tamamını satmak istemediği bu nedenle satışın henüz imza aşamasına gelmediği belirtiliyor.

DAHA ÖNCE SATIŞ İDDİASI YALANLANMIŞTI

İlk kez Şubat ayında ortaya atılan Doğuş Grubu - BeIN Group anlaşması haberlerine iki taraftan da yalanlama gelmişti.
Doğuş Grubu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son günlerde özellikle sosyal medyada Doğuş Grubu'nun en önemli faaliyet kollarından olan Yayın Grubu'muzun satışına ilişkin olarak yapılan haberler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Televizyon, radyo, internet ve dergicilik alanında yıllardır başarıyla sürdürdüğü dinamik yayıncılık anlayışı ve lider markalarıyla ülkemizin önemli değerlerinden olan Yayın Grubu'muzun tamamına veya herhangi bir markasına ilişkin olarak iddia edildiği gibi beIN ile bir anlaşma bulunmamaktadır.

‘YENİ YATIRIM FIRSATLARINI HER ZAMAN DEĞERLENDİRMEKTEYİZ’

Hem Türkiye'de, hem de küresel anlamda içerik üretimi ve yayıncılık konusunda üstün başarısını yıllar boyu kanıtlamış Yayın sektörümüze ve markalarımıza yatırımlarımız devam etmektedir. Bu anlamda çok önemli bir girişimimiz olan Puhu TV'yi 2017 yılı başında ülkemizde hizmete açmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Doğuş Grubu olarak vizyoner, yenilikçi ve girişimci bakış açımızın bir parçası olarak sürekli yeni fırsatları gözlemliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Türkiye'ye ekonomik, sosyal, kültürel anlamda değer katacak, aynı zamanda istihdam yaratacak yeni yatırım fırsatlarını da her zaman değerlendirmekteyiz.

BeIN Group'un açıklaması ise şu şekildeydi:

Ana hissedarımız beIN MEDIA GROUP ile Doğuş Medya Grubu arasında, Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu kanalların satışına ilişkin görüşmeler yürütüldüğüne dair çıkan iddialara ilişkin olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğumuz gereğince bu açıklamayı paylaşmak istedik. Mevcut durumda; söz konusu söylentilerde ifade edildiği gibi bir anlaşma planımız bulunmamaktadır.

Kamuoyunca da takdir edileceği üzere; kısa süre önce beIN MEDIA GROUP bünyesine katılan Türkiye'nin lider dijital TV platformu Digiturk, müşterilerine en iyi dijital yayıncılık tecrübesini sunmaya devam etmek amacıyla hâlihazırda büyük bir dönüşüm ve yeniden yapılandırma süreci içerisindedir. Bu nedenle önceliğimiz ve odak noktamız, bu süreci en iyi şekilde tamamlayarak; Digiturk'ün beIN MEDIA GROUP'a tam entegrasyonunu sağlamaktır.

beIN MEDIA GROUP, Türkiye'ye ve sahip olduğu potansiyele inanmaktadır. Son 12 ayda Digiturk'ü ve Süper Lig naklen yayın haklarını satın alarak Türkiye ekonomisine yaptığı milyarlarca dolar değerindeki yatırım, bu inancın en somut göstergesidir. Grubumuzun bu büyük ülkeye yatırımları önümüzdeki dönemde de devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Doğuş Grubu'nun BeIN'e satışıyla ilgili yeni iddia! ile ilgili etiketler doğuş grubu bein
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.