Doğu Türkistanlıların eylemine medya ilgi göstermedi

İstanbul'da bir araya gelen Uygur Türkleri, Çin yönetimi tarafından kamplarda zorla tutuldukları aileleriyle görüşemediklerini belirterek eylem yaptı. Söz konusu eyleme basının ilgi göstermemesine tepki gösteren gazeteci Mehmet Ali Önel, ''Beyazıt Meydanı'nda sokak defilesi yapılsaydı, medyanın ilgisi izdiham boyutunda olurdu.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bir araya gelen Uygur Türkleri, Çin yönetimini protesto etti.

Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen gruptakilerin bazıları yaşanan baskıya dikkati çekmek amacıyla el ve ayaklarını zincirle bağlarken, bazıları da ulaşamadıklarını söyledikleri yakınlarının fotoğraflarının basılı olduğu afişleri taşıdı.

Burada grup adına konuşan Mirza Ahmet İlyasoğlu, Çin yönetimi tarafından inşa edilen toplama kamplarında çok sayıda insanın kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

İlyasoğlu, Çin'in bu uygulamalarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getirerek, "Şu anda burada toplananlar, kampların açık bir kanıtıdır." dedi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne giriş ve çıkışların yasaklandığını aktaran İlyasoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkesine dönenler 2017'den sonra uçaktan iner inmez toplama kamplarına alındı. Bundan sonra anne ve babası vefat edenler bile dönmeye cesaret edemedi. Yurt dışında olan Uygurlar ailesinin sesini bile telefonla duymamaktadır. Toplama kampları onların dediği gibi gerçekten meslek okulu olsaydı doktor, profesör, sanatçı, iş insanı çıkması lazım. Onlara Çin yönetimi hangi mesleği öğretiyor acaba. Toplama kampında benim kardeşim, eniştem ve arkadaşlarım bulunuyor."

Konuşmanın ardından aile üyeleri kamplarda bulunan ve onlarla iletişim kuramayan Uygur Türkleri, yaşadıklarını anlattı.

ÖNEL'DEN BASINA TEPKİ: SOKAK DEFİLESİ YAPILSAYDI...

Söz konusu gösteriye ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Mehmet Ali Önel, basına tepki gösterdi.

Önel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Kiminin anne babası, kiminin kardeşi, kiminin evladı.

Uygur Türkleri, Çin zindanlarında çürüyen yakınlarından haber alamıyor.

Hatta yaşadıklarını bile bilmiyorlar.

Çin Büyükelçiliği sorularına cevap vermiyor.

Türkiye'den destek bekliyorlar.

Duyan var mı!

Beyazıt Meydanı'nda sokak defilesi yapılsaydı, medyanın ilgisi izdiham boyutunda olurdu.

Goygoyculuk prim yaptığı sürece mazlumun sesi duyulmayacak.

Ama boynuzsuz keçinin bile hakkının aranacağı bir hesap günü var.

İyi ki var!

Doğu Türkistanlıların eylemine medya ilgi göstermedi - Resim : 2

 

Doğu Türkistanlıların eylemine medya ilgi göstermedi ile ilgili etiketler Doğu Türkistan Uygur Türk Çin Mehmet Ali Önel baskı zindan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.