'Uygur Türkleri DEAŞ'ın içinde Fırat Kalkanı'nda Mehmetçiğe kurşun sıktı'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir skandala daha imza atarak Uygur Türklerinin DEAŞ'ın içinde yer aldığını ve Fırat Kalkanı operasyonunda Türk askerine kurşun sıktığını söyledi.

Doğu Perinçek, Doğu Türkistan İslami Partisi içindeki 30 bin kişinin 10 bininin silahlı olduğunu ve Türk askerine kurşun sıktığını söyledi. Stüdyo bir anda buz kesti ve Kübra Par, Doğu Perinçek'e 'Bu sözleriniz büyük tepki çekebilir' uyarısında bulundu. Perinçek de ısrarla konuşmasına devam ederek 'Bunlar iddia değil gerçek' dedi.

İşte Perinçek'in stüdyoda sarf ettiği o sözler:

"PKK neyse Doğu Türkistan İslam Partisi aynı. Amerika tarafından eğitilen CIA, tarafından fonlanan örgütler bunlar PKK, Doğu Türkistan.

Bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar.

Bizim, Fırat Kalkanı Harekatı'nda. Uygur Türkleri.

IŞİD içinde 30 bin Uygur var.

(Kübra Par'ın 'bu sözleriniz çok büyük tepki çekebilir uyarısına)

O zaman ben bir daha senin programına gelmem!

Bu bir gerçek, bunu bakın MHP yöneticileri de söyledi, bu bir gerçek.

IŞİD içinde 30 bin bakın rakam veriyorum, 10 bini silahlı 20 bini aile Suriye'nin kuzeyinde IŞİD içerisinde Doğu Türkistan İslami Partisinin militanları var, bunlar bizim Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurşun sıktılar.

Mehmetçiğimizi öldürdüler bunu Milli Savunma Bakanlığı da biliyor, Genelkurmay Başkanlığı da.

Bunların hiçbiri iddia değil gerçek.
"

'Uygur Türkleri DEAŞ'ın içinde Fırat Kalkanı'nda Mehmetçiğe kurşun sıktı' ile ilgili etiketler Doğu Perinçek DEAŞ Kurşun uygur türkleri Mehmetçik Fırat Kalkanı bomba açıklama skandal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.