Doğu Perinçek, Taliban ile Atatürk'ü benzer görüyor

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Taliban’ın Afganistan’dan ABD'yi kovmasını coşkuyla karşıladı! Perinçek, Ulusal Kanal’da katıldığı programda Taliban ile Mustafa Kemal Atatürk’ü bir tutarak “Afganistan’dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı” dedi! Perinçek'in bu sözlerine tepkiler var...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da yayınlanan ‘Çıkış Yolu’ isimli programda Afganistan’da yaşanan son gelişmelerle ilgili tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ın “Taliban’ın Amerika ile bir anlaşması var mı?” sorusuna yanıt veren Perinçek Taliban’ın Amerikan emperyalizmini devirdiğini söyledi.

Perinçek daha da ileri giderek Taliban'ın Afganistan'ın yönetimini ele almasını Kurtuluş Savaşı'na benzetti.

Atatürk ile Taliban'ı kıyaslayan Vatan Partisi lideri şu ifadeleri kullandı;

“Silahla Amerika’yı kovdular ne anlaşması? 20 yıldır Amerika orada direniyor bu savaş dün başlamadı. Afganistan’daki kurtuluş savaşına kimin önderlik edeceğini Afgan milleti tayin eder. Nasıl Mustafa Kemal önderliğinde biz Kurtuluş Savaşı’mızı verdik. Her millet kendi boyuna posuna tarihsel birikimine sosyal ekonomik ilişkilerine göre kendi önderliğini çıkarır. Afgan milleti Taliban önderliğinde bu savaşı verdi. Amerikan emperyalizmini Taliban yendi. Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın kurtuluş savaşını başardı. Afganistan’dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı”

Vatan Partisi’nin yayın organı olarak bilinen Aydınlık gazetesi de haberi manşetine “Doğu Perinçek: Taliban, Afganistan’ın Kurtuluş Savaşı'nı başardı” başlığıyla taşıdı.

TEPKİLER VAR

Doğu Perinçek'in bu sözleri özellikle sosyal medyada büyük yankı buldu. Perinçek'e eleştiriler gelirken Taliban ile Atatürk arasında benzerlik kurmasına sert tepkiler yükseldi.

Bu konuda mesaj paylaşan isimlerden biri olan Demokrat Parti'li Cemal Enginyurt oldu.

Enginyurt şu ifadeleri kullandı;

"Doğu Perinçek diyor ki;

Afganistan Kurtuluş savaşı verdi,Bir Mustafa Kemal Atatürk çıkmadı belki,fakat TALİBAN çıktı.

Perinçek efendi!

TALİBAN, çocuk ve kadın katili.

Yobaz ve kanlı bir tetikçi.

Medeniyet ve insanlık düşmanı.

Yazık,yaşına başına Yazık.

ATATÜRK adam gibi adamdı."

Doğu Perinçek, Taliban ile Atatürk'ü benzer görüyor ile ilgili etiketler Doğu Perinçek Atatürk Afganistan Taliban Cemal Enginyurt

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.