Doğu Perinçek: Mahkeme kararı yoksa soykırım da yok

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak değerlendirmesinin ardından söz konusu açıklamaya Türkiye'den tepki üstüne geldi. Habertürk canlı yayınına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bir mahkeme kararı yoksa soykırım da yok. Yahudi soykırımı hakkında mahkeme kararı var. 1915 olayları hakkında bir mahkeme kararı yok." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili olarak 'soykırım' açıklamasında bulunmasına Türkiye'den sert yanıt geldi. Siyasilerden art arda tepki mesajları gelirken Habertürk canlı yayınına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Perinçek'in açıklamalarından satır başları;

Bir mahkeme kararı yoksa soykırım da yok. Yahudi soykırımı hakkında mahkeme kararı var. 1915 olayları hakkında bir mahkeme kararı yok.

HUKUKİ BİR DEĞERİ YOK FAKAT SİYASİ DEĞERİ BÜYÜK

Biden hakim mi? Ermeni soykırımı konusunda karar veremez. Bu kararın hukuki bir değeri yok fakat siyasi değeri büyük. Tarihle hukuk tartışmasını ayıralım. Tarih tartışmasında karar verecek bir otorite yok.

Bu açıklama insan haklarındaki bir duruş değil. Biden demokrasi kılıcını çekmiyor. Boruyu öttürüyor.

Doğu Perinçek: Mahkeme kararı yoksa soykırım da yok ile ilgili etiketler ABD soykırım Doğu Perinçek Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.