Doğu Akdeniz'deki kavganın sebebi belli oldu!

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi devre dışı bırakma uğraşının sebebi ortaya çıktı. Türkiye'nin 2 gemi ile arama ve sondaj faaliyetlerinde ben de varım dediği Doğu Akdeniz'de 3,5 trilyon metreküp doğal gaz, 2 milyar varil petrol olduğu belirlendi. Bu dev rezervler için halen bölgede 15 ülke faaliyet yürütüyor...

Kıbrıs başta olmak üzere Doğu Akdeniz'de yaşanan büyük mücadelenin boyutu belli oldu.

Bölgede 3.5 trilyon metreküp doğal gaz ve 2 milyar varil petrol rezervi bulunduğu tespit edildi.

Türkiye dev doğal gaz ve petrol rezervi için 14 ülkeyle birlikte bölgede sondaj ve arama faaliyeti yürütüyor.

Coğrafi olarak bölgeye sınırı bulunan Türkiye'nin yanısıra İsrail, Mısır, KKTC, GKRY, Yunanistan, Lübnan, Suriye ve Libya ile sınırı olmamasına rağmen ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Güney Kore de bu dev enerji pastasından pay alma peşinde.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), ABD'li Exxon Mobil ve Noble, Fransız Total, İtalyan Eni, Güney Koreli Kogas, Katar Petroleum, İngiliz BG ile İsrailli Delek ve Avner firmaları Doğu Akdeniz'de doğal gaz ve petrol bulmak için çalışma yapıyor.

TÜRKİYE 2 GEMİ İLE DEVREDE

Doğal gaz ve petrol arama faaliyetlerinin yürütüldüğü bölgedeki birçok parselde, İtalyan'ın yüzde 80, Güney Koreli şirketin ise yüzde 20 oranında ortak lisansı bulunuyor. Türkiye ise ABD, İngiltere, Fransa, Katar ve İtalya gibi ülkelerin Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ilan ettiği münhasır ekonomik bölgeyi tanımıyor.

FAALİYETLERİ TPAO YÜRÜTÜYOR

Kıbrıs adasının kuzey, doğu ve güney kısımlarında ise, KKTC tarafından TPAO'ya ruhsat sahaları verildi. KKTC'nin münhasır ekonomik bölgesinde olan bu bölgelerde, TPAO'ya ait Fatih, Yavuz ve Barbaros gemileri arama ve sondaj faaliyetleri yapıyor.

Doğu Akdeniz'deki kavganın sebebi belli oldu! ile ilgili etiketler Türkiye KKTC Petrol doğal gaz Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.