Doğtaş Kelebek’te 'patron çıldırdı' hisseler dibi gördü

Doğtaş hisselerinde göze çarpan satışla ilgili yapılan değerlendirmede yüklü miktarda hissa sattığı iddia edilen şirketin yakında bedelli sermaye artırımına gitmek isteyeceği öne sürüldü.

Doğtaş Kelebek hisselerinde olağandışı hareketler göze çarpıyor. Güne 2.90 lira seviyesinden başlayan hisseler yüklü satışların etkisiyle taban yaptı. Sert düşüşe bağlı devre kesici uygulandı.

YÜKLÜ SATIŞ HAZIRLIĞI

Borsagundem'in haberine göre kulislerde 'yüklü miktarda hisse satışı için hazırlık yaptığı' söylenen şirket ortaklarının, ellerindeki payları piyasaya sürmeye başladıkları konuşuluyor. Yapılan yüklü satışların etkisiyle yaşanan sert düşüşe bağlı olarak iki defa devre kesici uygulandı ve hisseler geçici olarak işleme kapatıldı. Saat 14.15 itibarıyla hissede 146 milyon lot işlem gerçekleşti.

SIRADA BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI MI VAR?

269 milyon ödenmiş sermayesi olan şirketin özsermayesi eksi 23 milyon lira! Sürekli zarar açıkladığı için şirketin özsermayesi eksiye geçmiş durumda. Hisselerde yaşanan sert düşüş ve yüklü satış sonrası borsa kulislerinde, “Patron çıldırdı” şeklinde espriler yapılıyor!

Bir önemli iddia da yüklü ortak satışının ardından bedelli sermaye artırımı geleceği şeklinde ki, bu iddianın doğru olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Doğtaş Kelebek’te 'patron çıldırdı' hisseler dibi gördü ile ilgili etiketler doğtaş kelebek hisse satış
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.