Doğru otelde doğru misafirlerle doyulmaz bir tatil!

Osman Yitgin İstanbul eğlence hayatının en önemli isimlerinden, hizmet sektörünü iyi bilen bir profesyonel. Bugünlerde Bodrum’da Daphnis Otel ile hayatımızda, kendi müdavimlerini yaratmış bir otelden söz ediyoruz. Yitgin ile Sayım Çınar Bodrum’u, müşteri odaklı hizmeti, yeni nesil otelcilik anlayışını güzel bir Bodrum akşamında konuştu.

Sayım Çınar / sayimcinar@gmail.com

Daphnis Otel kısa sürede müdavimlerini oluşturdu, 48 odalı bir otelimiz var artık.

31 oda ve iki apartımız vardı. Atıl durumda bir bina da aldık ve yeni ekler yaptık. Yaşam alanları yaptık balkonlu, mandalina bahçelerine bakan, plaja iki adım. Mimar Özge Bozyel’le çalıştık. Aileler çok tercih ediyor bu evleri, Temmuz Ağustos gibi. Buzdolapları, mutfakları olsun istiyorlar. Yeni bir oluşumla daha lüks, daha temiz, daha şık yerler yaptık. Müşterilerimize temizlik hizmeti veriyoruz, yıllık kiralayanlar da var.

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.27.25

Bodrum çok cazip bir merkez. Son üç yıldır buradasın. Neler düşünüyorsun?

Bodrum büyük bir yer olduğu için özellikli yerler bulmak zor. Çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Birebir empati kurarak müşterimi ayakta tutuyorum. İstanbul’da restaurant işletir gibi burada otel işletiyorum. Daha samimi, daha casual bir yer yaptık. Müziğimiz, kalite anlayışımız farklı.

Aliye’den, Lokal’den çok bilen var seni.

Evet, burada da fark yaratma anlamında çalışıyoruz.

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.27.06

Kışın nasıl Bodrum?

Kışı yaşamayı çok seviyorum burada. Yaza giriyoruz, çok yoğun geçiyor, kışı dinlenmeye kullanıyoruz.

Yunan Adaları’nı tercih edenlere ne diyorsun?

Bütün işletmelerin fiyat kalite standartını doğru değerlendirmesi gerekiyor. İnsanlar bu iki durumun örtüşmesini istiyor. Fiyat lezzet uygun olmalı. Euronun 4 lira olması farkı kapatıyor tabii. Geçen seneki fiyatlarımıza çok fazla artış getirmedik.

Booking sorunu da var.

Zarar verdi ama eski stil, telefonla çalışan bir otel olmamız bize kazandırdı. Biz bazen o gece elimizde kalan odaları koyardık, artık öyle bir platform yok. Biz kendi içimizde tolere ettik ama onlar edemiyor. Yeni kanallar kuruldu, booking kadar iyi değiller belki ama yine de açık kapatmaya çalışıyorlar.

“BİZİM FARKIMIZ SAMİMİYET, DOĞRU ÜRÜN DOĞRU FİYAT DOĞRU PERSONEL.”

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.26.54

Daphnis diğer işletmelerden hangi yönleriyle farklı?

Gölköy’de çok lüks yerler de var, köylülerin işlettiği yerler de var. Bizim farkımız samimiyet, doğru ürün doğru fiyat doğru personel.

Lal Meyhane üçüncü yılında. Menüyle ilgili konuşalım isterim. Akşamdan başlayalım çünkü gün içinde de başka yemeklerle misafirlere hizmet veriyorsunuz. Sabahları iyi bir plaj menüsü hakim mekana.

Akşam 8’den itibaren kumsala masalarımızı açıyoruz. İçki balık meze konseptimiz. Günlük değişiyor balıklarımız, taze deniz balıkları sunuyoruz. Pazara çıkıyoruz, beğendiğimiz sebzelerle mezeler hazırlıyoruz. İzmirli bir ustamız var, Salih Usta. El becerisi ve bilgi dağarcığı çok kuvvetli. Beğendiyle ahtopotu birleştiriyor, antep fıstıklı yoğurtlu patlıcanımız müthiş. Et seçeneklerimiz de var, balık istemeyenler için başka yemek alternatiflerimiz var. Geniş ve lezzetli bir menü hazırladık.

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.26.41

Lal’i farklı kılan nedir?

Denizin önünde bir oteliz. Gözleme, mantı, hamburger, schnitzel, kızartmalar tabii gün içinde en çok talep gören ürünler. Biz bunlarda da üstün bir lezzeti hedefledik ve başardık. Akşam itibariyle ise bambaşka, şık bir otele dönüşüyoruz. Sabahçılar ve akşamcılar arasında fark var. Biz her iki gruba da hizmet ediyoruz.

Düğünler başlıyor, Lal Meyhane de geniş grupları misafir ediyor. En çok neler beğeniliyor?

Sistem yeni oturuyor. Sezonluk işletmelerde sıfır hata olmaz. Yine de bizler büyük beğeni topluyoruz. Empati kurarak, daha bir yere getiriyoruz. Herkes misafirimizin kendi favorisi var ama pastırmalı humus, tarama, börülce çok seviliyor. Portakallı levrek de keza öyle.

Ne pahalıyız, ne de ucuz!

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.26.38

Fiyatlarla ilgili bilgi vermek gerekirse?

Asmalımescit’te nasılsa bizde de öyle, sunduğumuz hizmet ve lezzeti makul fiyatlarla ulaştırmaya özen gösteriyoruz. Mezeler 12 – 18 arası, 45 – 75 arası ana yemekler, ne pahalıyız ne ucuzuz.

Lal Meyhane gecesi sonunda hangi tatlıyı tercih etmeliyiz?

Tahin pekmez suflesi son derece iddialı, yeni bir tat. Misafirlerimizi yeni tatlar denemek, yeni tatlar keşfetmek için bekliyoruz.

Sezonu dört aya çıkarıyorsun neredeyse.

Evet bunu da doğru personelle yapıyoruz.

“DÜĞÜN DAPHNİS’E, DAPHNİS DÜĞÜNE ÇOK YAKIŞIYOR.”

Düğünler de güzel geçiyor, yedi düğün yapılacak burada.

Düğün dükkana çok yakışıyor. İskele deniz… 300 kişiye kadar kaldırıyoruz. Sezon öncesi ve sonrasına alıyoruz, high sezona koymuyoruz. Otelin boş olmasını istiyorum daha çok düğün zamanlarında. Temmuz Ağustos’ta kimsenin huzurunu kaçırmak istemiyorum. Biz türk lirasıyla teklif veririz, buna şaşırıyor düğün sahipleri.

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.26.37_1

Şu ana kadar ayakta kalmayı başardın.

Ayakta kaldık ve olan yeri revize ettik, yenilikler ekledik. İşimi iyi yapmaya çalışıyorum. Altyapılarımı hazırlıyorum. İyi şeyler temenni ediyorum.

Stres de çok yoğun sonuçta. Personelini nasıl motive ediyorsun?

Ben de garson geçmişli biriyim. Ne istediklerini, ne beklediklerini biliyorum, mantıklı taleplere mutlaka karşılık veriyorum. Bahşiş, konaklama, her şeyde mutlaka elimden geleni yapıyorum.

Köle efendi ilişkisinin dışına çıkıyorsun.

Evet kesinlikle demokrasi ve adalet var bizde. Hayatta tek takıntılı olduğum şeydir saygı.

Farklı ülkelerde yatırım yapanlar çok. Sen nasıl değerlendiriyorsun bu durumu?

Bodrum’da yükselmek istiyorum, belki Cunda’da bir proje yapabilirim ama yurtdışını düşünmüyorum şu anda. Fırsatlarla da alakalı tabii.

Turizm sorunu yaşıyor Türkiye, sence bu sorunlar aşılacak mı?

Her şey dahil 5 yıldız olayı bana çok anlamsız geliyor, buradan nasıl para kazanılır bilmiyorum. Çok antipatik geliyor bana. Bir yıl önceden oda satıyorlar neredeyse bedavaya. Otobüsler geliyor gidiyor, müşteri memnuniyeti yok, mesele de değil.

WhatsApp_Image_2017-06-01_at_14.26.16

“YERLİ HALKLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ.”

Köylülerle nasılsınız?

Gölköy köylüsüyle dayanışma içindeyiz. Çiçeğimizi buradan alırız, zeytinimiz buradan peynirimiz yağımız buradan. Her şey gözümüzün önünde.

Bu yıl insanlar neden Daphnis’e gelmeli?

Sabahı ayrı akşamı ayrı. Enteresan bir aurası var. Samimi bir işletmeyiz. Fiyat kalite dengesi tam. Mutlu etmeden göndermiyoruz kimseyi. Türkiye’ye hitap ediyoruz. Otelcilikte müdavim kolay oluşmaz, biz bunu başardık.

Edebiyatla da ilgileniyor Daphnis. Ayşen Çamlıca ile başladı ilk söyleşi ve imza.

Dostlarımdan destek alıyorum, Bodrumlu olacaksak böyle olacağız. Kitabında da katkım oldu. İleride başka hayallerim de var. Edebiyat hep olacak otelde.

Yogacılar da kamp yapıyorlar burada.

Sezon öncesi ve sonrasında tercih ediyorlar genelde. Bizim de çevremizde bu insanlar var, ikili ilişkilerle geliyorlar buraya. Ekibin kendi müşteri portföyü var. Ortağım Yıldıray Yavaş. Görünmez olan her şeyi o yapıyor. Gerçek bir kahraman.

Sosyal olmak zor değil mi?

Ailemle vakit geçirmek özlem duyduğum bir şey tabii en başta. Sosyalleşme fazla gelebiliyor kimi zaman.

“DAPHNİS’TE KİTAP OKUDUM ÇOK GÜZELDİ YAZMASI BİR KÖŞE YAZARININ EN BÜYÜK HABERLERDEN DAHA ÖNEMLİ BENİM İÇİN.”

Zor kişiliklerle nasıl başa çıkıyorsun?

Empati, karşılıklı iyilik. Sorun arayan kişilerle de karşılaşıyoruz çok nadir olsa da. Sıkıntılı süreçleri tolere ediyoruz. Burayı seven mutlu olan insanların huzurunu korumak benim için en önemlisi. Paparazzilerden koruyoruz burayı. Magazinsel durumları çok sevmiyorum. Daphnis’te kitap okudum çok güzeldi yazması bir köşe yazarının en büyük haberlerden daha önemli benim için.

Doğru otelde doğru misafirlerle doyulmaz bir tatil! ile ilgili etiketler tatil Bodrum söyleşi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.