Dogecoin yükselecek mi? Dogecoin'in kurucusu kimdir?

Dogecoin yükselecek mi? Dogecoin'in kurucusu kimdir? Dogecoin, son günlerin en çok konuşulan kripto para birimlerinden. Hakkında sosyal medyada da çok konuşulan Dogecoin'in kurucusu Jacjson Palmer, son günlerdeki yükselişe ne diyor? Peki, Dogecoin nedir, yükselir mi?

Dogecoin hakkında araştırmalar devam ediyor. Son günlerdeki yükselişiyle birlikte hakkında en çok konuşulan para birimlerinden olan Dogecoin nedir? Daha da yükselir mi?

DOGECOİN YÜKSELİR Mİ?

Dogecoin, diğer para birimlerine göre biraz daha farklı çünkü 2013 yılında parodi olarak yaratılmış bir para birimi. Üzerinde maskot olarak Japon shiba inu köpeğini kullanan Dogecoin, 2010 yılında ortaya çıkan bir internet esprisine gönderme yapıyor.

DOGECOİN NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Adobe'tan bir ürün grup yöneticisi Jackson Palmer ve IBM'den yazılım mühendisi Billy Markus, Dogecoin'i çok da fazla üzerinde düşünmeden yarattıklarını söylüyor.

Palmer, "Bir akşam iş çıkışı bira içiyordum, boş vaktim de çoktu. Oturdum ve Dogecoin.com'u satın aldım" diyor. daha sonra Markus devreye giriyor ve Dogecoin.com üzerinden bir kripto para geliştiriyorlar. Para birimi adını Japon şiba inu türü köpeğinden yola çıkarak hazırlanan bir internet fenomeninden alıyor.

Şaka para Dogecoin yükselişiyle sosyal medyanın gündeminde – Dogecoin nedir?

KURUCUSU DA ENDİŞELİ

Dogecoin'deki yükseliş, para biriminin kurucularından olan ancak 2015 yılında ayrılan Jackson Palmer'ı da endişelendiriyor. Palmer, "geliştirici ekibine yazılımı stabil ve güvenli tutma konusunda inancım yüksek ancak üzerinde köpek resmi bulunan ve 2 yıldır tek bir yazılım güncellemesi yayınlamayan bir paranın 1 milyar doların üzerinde piyasa değerine ulaşması kriptoparalardaki boşluğun seviyesi hakkında çok şey anlatıyor." ifadesini kullandı.

 

Dogecoin yükselecek mi? Dogecoin'in kurucusu kimdir? ile ilgili etiketler Bitcoin dogecoin nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.