Dogecoin neden yükseliyor? Kripto para Dogecoin nereden, nasıl alınır?

Dogecoin’in toplam piyasa değerinde rekor bir artış yaşandı. Mizah amaçlı olarak 2013 senesinde geliştirilen kripto para Dogecoin'in değeri %34 civarında artış rakamını yakaladı. Peki, Dogecoin neden yükseliyor?

Şaka anlamında 2013 yılında başlatılan ve şu anda piyasa değeri 14 milyar doların üstüne çıkan Dogecoin üst üste rekorları kırmaya devam ediyor. Elon Musk son olarak Şubat ayında yaptığı açıklamasında Dogecoin için “Kripto paraya dair herhangi bir paylaşım yapmayacağım, piyasaların dengesini bozuyorum” ifadelerine yer vermişti.

194 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Elon Musk'ın sosyal medya üzerinden verdiği destek, Dogecoin'in yükselişinde önemli bir etmen oldu.

Dogecoin neden yükseliyor? Kripto para Dogecoin nereden, nasıl alınır?

2013’te Jackson Palmer ile birlikte Dogecoin’i “şaka amaçlı” olarak geliştiren yazılım mühendisi Billy Markus, sanılanın aksine şu an elinde hiç Dogecoin olmadığını, 2015’te çalıştığı işten kovulduktan sonra sahip olduğu tüm Dogecoin’leri satıp ikinci el bir Honda Civic marka otomobil aldığını söylemişti.

Dogecoin (DOGE), 4:22 UTC’de Binance borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,094 dolara ulaşırken bunun da TL cinsinden 0,76 Türk Lirası olarak hesaplandığı belirtildi.

Ocak ayının başlarında 1 Dogecoin, 1 sentten daha az civarlardaydı. Elon Musk gönderisinin ardından artarak 11 sent barajını aşan Dogecoin, kripto para piyasasını sallamaya devam etti.

DOGECOİN NEDİR?

Dogecoin (sembolü D ve D, kısaltma: DOGE) anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından mizah amaçlı olarak piyasaya sürülmüştür. Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir.

Dogecoin neden yükseliyor? Kripto para Dogecoin nereden, nasıl alınır? - Resim : 2

DOGECOİN NASIL ALINIR?

Dogecoin alabilmek için Paribu ya da Koinim gibi yerli kripto para borsalarında yer almanız gerekmektedir. Bu parayı kullananların çoğu Paribu üzerinden işlem yapmaktadır. Öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onayladıktan sonra yatırım işlemlerine giriş yapabilirsiniz.

Dogecoin neden yükseliyor? Kripto para Dogecoin nereden, nasıl alınır? ile ilgili etiketler dogecoin
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.