Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında? Neden öldü?

Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında soruları gündem oldu. Başarılı ve ünlü Psikolog Doğan Cüceloğlu ölü olarak bulunmuştur. Bu olayın ardından Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında, neden öldü sizler için araştırdık.

Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında, neden öldü merak ediliyor. Hayatı boyunca birçok başarılı esere imza atmış olan Doğan Cüceloğlu İstanbul’da yaşadığı evde 16 Şubat Salı günü ölü olarak bulunmuştur. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında sizler için araştırdık.

Doğan Cüceloğlu kimdir?

Doğan Cüceloğlu, 1938 Mersin-Silifke'de doğumludur. On bir kardeşi bulunan Doğan Cüceloğlu ailesinin on birinci çocuğudur. On yaşındayken annesini kaybetmiş olan Cüceloğlu, Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okuyarak, Kırklareli Lisesi'nden mezun olmuştur.

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazılarak oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yapmıştır. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisi olmuştur.

Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında? Neden öldü?

Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisi iken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanışıp evlenmiştir. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu olmuştur. Ayşen, Elif ve Timur adında iki kızı bir oğlu bulunmaktadır. İlk evliliği bittikten sonra Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yapmıştır.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünü olmuştur. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam etmektedir.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'ye dönerek kitap yazmayı sürdürmüştür. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler vererek, televizyon programlarına başlamıştır.

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınmaktadır.

16 Şubat 2021 tarihinde evinde ölü olarak bulunmuştur.

Doğan Cüceloğlu kimdir, kaç yaşında? Neden öldü? ile ilgili etiketler Doğan Cüceloğlu Doğan Can Davas kaç yaşında neden oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.