Doğalgazda yarı yarıya elektrik faturalarında %35 daha az ödeyin! İşte evlerde tasarruf önlemleri

Ekonomideki dengesizlik ve artan maliyetler ile birlikte enerji tasarrufu yapmak adına evlerde kullanılan elektrikli ürünler konusunda dikkat çeken uyarılarda bulunuldu. Söz konusu tavsiyeler dikkate alındığında ise doğalgaz faturaları %50, elektrik faturaları ise %35 indirimli gelebilecek. İşte, evlerde daha ucuz faturalar için yapılması gerekenler.

Artan maliyetler ile beraber evlerde kullanılan elektrikli cihazlar bazı durumlarda yüksek faturaların oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Asgari ücretle yaşamak durumunda kalan hane halkının en büyük gider kalemleri arasında yer alan elektrik, doğalgaz, su ve yakacak faturaları vatandaşları kış aylarında oldukça düşündürüyor.

Evlerde kullanılan elektrik ise özellikle elektrikli ev aletlerinde ve aydınlatmada kullanılıyor. Enerji verimliliğine ilişkin tavsiyelerin tamamına uyulması durumunda ise doğalgaz faturaları %50, elektrik faturaları ise %35 daha indirimli geliyor.

Doğalgazda yarı yarıya elektrik faturalarında %35 daha az ödeyin! İşte evlerde tasarruf önlemleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı'nın yayımladığı listede ise bazı hususlar dikkat çekiyor. Özellikle banyoda geçirilen duş süresinin 1 dakika azaltılması durumunda kişi başı yılda 18 ton su tasarrufu sağlanabileceği belirtiliyor.

Bakanlık tarafından sunulan tavsiyelere uyulması durumunda doğalgazda %50, elektrikte ise %35’lik bir tasarrufun sağlanması bekleniyor.

Tüm bunlarla beraber Bakanlık tarafından yayınlanan kitapçığa göre tüm tavsiyelere uyulduğu takdirde enerjide %100’den fazla oranda tasarruf elde edilebiliyor.

Doğalgazda yarı yarıya elektrik faturalarında %35 daha az ödeyin! İşte evlerde tasarruf önlemleri ile ilgili etiketler Elektrik doğal gaz fatura indirim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.