Doğalgaz krizine karşı Almanya'dan flaş tedbir: 'Soğuk duş' tarifesi uygulanıyor

Rusya'nın yaptırımlara karşılık olarak Avrupa'ya sağladığı doğalgazda kısıtlamaya gitmesi sonrası Avrupa'da çıkan enerji krizine karşı Almanya'da sert tedbirler alınmaya başlanıyor. Belediyeler spor salonları ve yüzme havuzlarına 'soğuk duş' tarifesi uygularken Berlin'de tarihi binaların ışıkları kapandı. Doğalgaz krizi evlere henüz rastlanmazken kasım ayında zam bekleniyor.

Almanya'daki şehirler, yaklaşmakta olan bir Rus gaz krizi karşısında enerji tüketimini azaltmak için yarışırken, kentler birer birer, halka açık anıtları ve çeşmeleri kapatıyor. Belediyelerse artık yüzme havuzlarına ve spor salonlarına ‘soğuk duş’ tarifesi uyguluyor.

Kuzeybatı Almanya'daki Hanover, çarşamba günü, şehir tarafından işletilen binaların ve eğlence merkezlerinin duş ve banyolarındaki sıcak suyun kapatılması da dahil olmak üzere enerji tasarrufu önlemlerini açıklayan ilk büyük şehir oldu.

Doğalgaz krizine karşı Almanya'dan flaş tedbir: 'Soğuk duş' tarifesi uygulanıyor

Aşağı Saksonya eyalet başkentindeki belediye binaları, yalnızca 1 Ekim ile 31 Mart arasında, 20 dereceden fazla olmayan oda sıcaklığında ısıtılacak ve mobil klima üniteleri ve fanlı ısıtıcıların kullanımını yasaklayacak. Kreşler, okullar, bakım evleri ve hastaneler tasarruf tedbirlerinden muaf tutulacak.

Kentin Yeşiller Partisi’nden olan Belediye Başkanı Belit Onay “Durum tahmin edilemez. Her kilovat saat önemlidir ve kritik altyapının korunması bir öncelik olmalıdır.” açıklamasını yaptı.

Hannover'in yüzde 15'lik tasarruf hedefi, Avrupa Komisyonu'nun bu hafta üye ülkeleri Rusya'dan gazın tamamen kesilmesi durumunda başa çıkabilmelerini sağlamak için yapmaları için teşvik ettiği tasarruflarla uyumlu. Rusya'dan Doğalgaz ithalatına diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla bağımlı olan Almanya, bu konuda öncülük etmesi için baskı altında.

Doğalgaz krizine karşı Almanya'dan flaş tedbir: 'Soğuk duş' tarifesi uygulanıyor - Resim : 2

TARİHİ BİNALAR KARANLIKTA KALDI

Almanya'nın başkenti Berlin'de, çarşamba gecesi şehrin elektrik tasarrufu için spot ışıklarını kapatması nedeniyle yaklaşık 200 tarihi anıt ve belediye binası karanlığa gömüldü. Daha önce geceleri aydınlatılan anıtlar arasında Tiergarten parkındaki Zafer Sütunu, Breitscheidplatz'daki Memorial Kilisesi ve Yahudi Müzesi gibi önemli tarihi binalar vardı.

Berlin'in çevreden sorumlu senatörü Bettina Jarasch, “Ukrayna'ya karşı savaş ve Rusya'nın enerji tehditleri karşısında, enerjimizi olabildiğince dikkatli kullanmamız hayati önem taşıyor” dedi.

Doğalgaz krizine karşı Almanya'dan flaş tedbir: 'Soğuk duş' tarifesi uygulanıyor - Resim : 3

KRİZ, EVLERE HENÜZ YANSIMADI

Almanya gaz ithalatının çoğunu evleri ısıtmak ve büyük sanayisine güç sağlamak için kullanıyor. Ancak haziran ayında başlatılan bir enerji acil durum planı, kamu hizmeti şirketlerinin müşterilere yüksek gaz fiyatlarını yansıtmasına sebep olurken, Almanya'daki çoğu özel hane, gaz faturalarını önceden belirlenmiş planlamalar dahilinde ödüyor ve henüz tüketici davranışını değiştirecek türden çarpıcı artışları doğrudan deneyimlemedi.

Almanya hükümeti, perşembe günü, enerji şirketlerinin önümüzdeki aylarda iflas etmesini önlemek için müşterilere ödetilmesi planlanmış bir gaz ek ücretinin önceden beklenenden çok daha yüksek olabileceğini doğruladı.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, “Kasım ayında doğalgazın ne kadara mal olacağını henüz söyleyemeyiz, ancak acı haber şu ki, kesinlikle hane başına birkaç yüz euro olacak” dedi.

Doğalgaz krizine karşı Almanya'dan flaş tedbir: 'Soğuk duş' tarifesi uygulanıyor ile ilgili etiketler Almanya Elektrik Berlin doğalgaz soğuk dış
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.