Doğalgaz faturaları iade edilecek mi? İGDAŞ fatura iade başvurusu nasıl, nereye yapılacak? EPDK Başkanı açıkladı!

Doğalgaz faturaları iade edilecek mi? Doğalgaz faturalarının iade edilmesine ilişkin konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'ın mevzuata aykırı fatura okuduğuna dair bazı bulgulara ulaştıklarını söyledi. İGDAŞ doğalgaz faturaları yüksek gelen vatandaşlar doğalgaz faturalarının iadesini istiyor. Peki İGDAŞ faturaları iade ededcek mi, doğalgaz fatura iade başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Detaylar haberimizde...

Doğalgaz Fatura iadesi isteyen vatandaşlar İGDAŞ'ın mevzuata aykırı fatura okuduğu iddiları sonrası araştırmalara başladı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşların ödedikleri doğalgaz faturalarını iade alabilecekleri bir çalışma üzerinde durduklarını söyledi. Peki doğalgaz faturaları iade edilecek mi, İGDAŞ doğalgaz fatura iade başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Detaylar haberimizde...


DOĞALGAZ FATURALARI İADE EDİLECEK Mİ?

İstanbul'da doğal gaz faturaları hakkındaki şikayetlerin ardından 'mevzuata aykırı sürelerde faturalandırma' yapılması gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) 'ye soruşturma başlatmıştı. Konuyla ilgili EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, özel bit TV kanalında açıklamalarda bulundu.

DOĞALGAZ FATURALARI İADE EDİLECEK Mİ?

Yılmaz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bize vatandaşlardan yoğun bir şekilde şikayet geldi. Faturaları inceleyince bir takım bulgular elde ettik. 25 ile 35 gün arasında okunması gereken faturaların 55 günde okunduğunu gördük. Burada vatandaşların bir mağduriyeti söz konusu. Biz de bu konuyla ilgili soruşturma başlattık.


FAZLA ALINAN TUTARLAR MÜŞTERİYE İADE EDİLECEK

Biz bu faturalar inceleyince bir takım bulgular bulduk. Ortalama 30 gün içerisinde okunması gereken fatura, 45- 50 günde okunmuş. Bu nedenle faturalar yüzde 50'den fazla geldi. İGDAŞ'tan böyle bir uygulama beklemiyorduk. Fazla alınan tutarlar müşteriye iade edilecek. Bize vatandaşlardan yoğun bir şekilde şikayet geldi. Faturaları inceleyince bir takım bulgular elde ettik. 25 ile 35 gün arasında okunması gereken faturaların 55 günde okunduğunu gördük. Burada vatandaşların bir mağduriyeti söz konusu. Biz de bu konuyla ilgili soruşturma başlattık. diye konuştu.

İGDAŞ FATURA İTİRAZ İADE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın doğlgaz fatura tutarlarındaki fazla alınan kısmıların iade edileceğini söylemesinin ardından vatandaşlar fatura iadesi için araştırmalara başladı. Fatura itiraz ve iade için tıklayınız.

Doğalgaz faturaları iade edilecek mi? İGDAŞ fatura iade başvurusu nasıl, nereye yapılacak? EPDK Başkanı açıkladı! ile ilgili etiketler İGDAŞ EPDK İstanbul doğalgaz fatura iade doğalgaz fatura
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.