'Doğal gazı ithal edilenden çok daha ekonomik üreteceğiz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin ardından yapılan çalışmalar hakkında konuştu. Bakan Dönmez, "Yaptığımız hesaplamalara göre, bugünkü şartlarda ithal ettiğimiz gaza göre çok daha ekonomik üreteceğiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez'in Anadolu Ajansı Editör Masası'ndaki açıklamaları şöyle:

Karadeniz'deki gazı çıkartmak için herhangi bir ortak çalışma planlamıyoruz.

Yaptığımız hesaplamalara göre, bugünkü şartlarda ithal ettiğimiz gaza göre çok daha ekonomik üreteceğiz.

Yeni keşifler oldukça bizim doğalgazda, belki petrolde dışa bağımlılığımız azalacak. Türkiye'nin güçlü ekonomisi için bu son derece önemli.

DOĞAL GAZ FİYATLARINDA İNDİRİM NE ZAMAN OLACAK?

Bir kaynağın daha ekonomik olarak sisteme dahil edilmiş olması normal olarak müşterilere olumlu yansır. Gaz fiyatlarının düşeceğini bugünden söyleyebiliriz. Düşüşle alakalı sisteme gazı aktarmamız lazım tabii. 2023'ü hedefliyoruz. 2023'e kadar da doğalgaz alış faaliyetlerimizde iyileşme olursa zaten (indirim) yansıtıyoruz.

 

'Doğal gazı ithal edilenden çok daha ekonomik üreteceğiz' ile ilgili etiketler Fatih Dönmez doğal gaz Karadeniz Doğal gaz keşfi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.