'Doğal gaza yatırım 27 milyar lirayı buldu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfus ise 68 milyondur. Göreve geldiğimizden bu yana Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Bu yatırımlar ülkemizin enerji arzına önemli katkı sağlayacaktır." diye konuşan Erdoğan,  bugün ayrıca Soma ve Kırkağaç ilçelerinin doğal gaza kavuşturulacağını müjdeledi.

Erdoğan, "Toplam 29.5 milyon lira yatırım yaparak 45.2 kilometre uzunluğunda doğalgaz hattı döşedik. Bugün 54.5 milyon vatandaşımız doğalgazın konforundan yararlanıyor. 2020'de de doğalgaz yatırımlarımıza ara vermedik. 39 ilçe ve beldemizi doğalgaza kavuşturduk. 2021'de de yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz" açıklamasında bulundu.

'Doğal gaza yatırım 27 milyar lirayı buldu'

"TAKOZ MUHALEFET İLE MÜCADELE ETTİK"

"Ülkemizi hedefleri ve hayalleri ile kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, ter döküyoruz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birçok engelin üstesinden geldik. Cumhuriyet mitinglerinden, Gezi olaylarına, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar envai çeşit saldırıya uğradık. Aynı zamanda 80 senedir Türkiye'nin başına musallat olan takoz muhalefet ile de mücadele ettik. Bugün salgınla mücadelede elimiz, ayağımız olan şehir hastanelerimizi karalamak için nice haber uydurdular." dedi.

"ASLA REHAVETE KAPILMADIK"

Erdoğan şöyle devam etti;

"Savunma sanayimizde dışa bağımlılığı azaltacak projeleri küçümsediler, karaladılar. Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye'ye cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Tüm dünyada yatırımların durma noktasına geldiği salgın döneminde de asla rehavete kapılmadık."

'Doğal gaza yatırım 27 milyar lirayı buldu' - Resim : 2

Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin ardından enerji yatırımlarına yoğunlaşıldığını ifade eden Erdoğan, "Mümkün olduğu kadar yerli kaynaklara dayalı enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz. Bugün açacağımız Soma Kolin Termik Santrali, yerli kömürün yüksek teknoloji ile buluştuğu güzel bir örnek. Bu proje ile yıllık yaklaşık 150 milyon dolarlık gaz ithalatını engelleyeceğiz. " dedi.

"ÖRNEK OLACAK PROJE"

Tesisin Türkiye ve Avrupa'da belirlenen karbon emisyon değerlerini karşılayacağını ve baca gazı arıtma sistemi ile de temiz kömür teknolojilerinde örnek olacağını ifade eden Erdoğan,  konuşmasını şöyle tamamladı;

'Doğal gaza yatırım 27 milyar lirayı buldu' - Resim : 3

"Toplam maliyeti 1.37 milyar doları bulan 4 tesisin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bu yatırımlarımızın Manisa'ya kazandırılmasında emeği geçen bakanlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum."

'Doğal gaza yatırım 27 milyar lirayı buldu' ile ilgili etiketler Manisa Cumhurbaşkanı Erdoğan doğal gaz Fatih Dönmez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.