Doğal gaz ithalat faturası 5-6 milyar dolar azalacak

Karadeniz'de 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi duyuruldu. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni keşifler için rota oluşturulduğunu açıkladı. Karadeniz'de toplamda bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi ile ithalat faturasının yıllık 5-6 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni keşifler için rota oluşturulduğunu bildirdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Dönmez, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin inancı, duası, sabrı ve desteğiyle çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmeyen Allah'a hamdolsun. 135 milyar metreküplük yeni keşfimiz hayırlı uğurlu olsun. Şimdi yeni keşifler için rota oluşturuluyor." dedi.

Doğal gaz ithalat faturası 5-6 milyar dolar azalacak

İTHALAT FATURASI 5-6 MİLYAR DOLAR AZALACAK

Öte yandan Türkiye'nin Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında keşfettiği doğal gaz sahalarında yılda 20 milyar metreküp üretim yapılmasıyla ithalat faturasının yıllık 5-6 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor. Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazın 2023'te hizmete sunulması bekleniyor.

 

 

 

 

Doğal gaz ithalat faturası 5-6 milyar dolar azalacak ile ilgili etiketler Fatih Dönmez Karadeniz doğal gaz rezervi amasra 1 kuyusu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.