Doğal gaz fiyatlarına zam geldi

EPDK, elektrik fiyatlarına yüzde 15'lik zam yapıldığını duyurmuştu. BOTAŞ da doğal gazda temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20 ve elektrik üretim santrallerinin tarifesine de yüzde 20,2 zam yapıldığını açıkladı.

EPDK'nın yüzde 15'lik elektrik zammı duyurusundan sonra, doğal gazda temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20 ve elektrik üretim santrallerinin tarifesine de yüzde 20,2 zam yapıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak doğal gaz zam oranlarını açıkladı.

BOTAŞ'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, haziranda geçerli olan tarifeye göre yüzde 12 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira olurken, sanayi aboneleri için bu miktar yüzde 20 artışla 1783 lira 354 kuruşa yükseldi.

Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ise yüzde 20,2 artarak 2060 lira oldu. Doğal gazda fiyat tarifelerinin aylık olarak hesaplandığı belirtildi.

 

Doğal gaz fiyatlarına zam geldi ile ilgili etiketler doğal gaz zam BOTAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.