Doğal gaz faturası derdine son! İhtiyaç sahibi ailelere 2.500 TL'lik doğal gaz yardım parası verilecek!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, İstanbul'da ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik doğal gaz yardımı başvuruları yapılıyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğal gaz faturasını ödeyemeyen ailelere 2.500 TL'lik doğal gaz yardım parası verecek. İşte İstanbul doğal gaz yardımı başvurusu detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını duyurdu. 3 Milyar TL bütçe ile hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Yanık, Mart-Nisan aylarını kapsayan 1’nci dönemine ilişkin ödemelerin yapıldığını belirterek, 331 bini aşkın haneye toplamda 114,2 milyon TL destek verdiklerini hatırlattı.

Doğal gaz faturası derdine son! İhtiyaç sahibi ailelere 2.500 TL'lik doğal gaz yardım parası verilecek!

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

AİLE BAKANLIĞI İSTANBUL DOĞAL GAZ YARDIMI NEDİR?

Doğal gaz yardımı, ısıl harita baz alınarak iki dönemlik ödenecek. Bu çerçevede doğal gaz yardımının yıllık tutarı 900 - 2.500 TL arasında değişecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yanık şu ifadeleri kullanmıştı:

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak”

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğal gaz yardımı başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet sistemine T.C. kimlik no ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili sekmeye ulaştıktan sonra gerekli adımları tamamlamanız gerekmektedir.

Doğal gaz faturası derdine son! İhtiyaç sahibi ailelere 2.500 TL'lik doğal gaz yardım parası verilecek! ile ilgili etiketler doğal gaz Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.