Doğal gaz dağıtımında nüfus şartı esnetildi

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre merkezi nüfusu 15 bin ve üzerindeki ilçelere doğal gaz dağıtımı yapılacak. Doğal gaz dağıtımı 2021'de merkezi nüfusu asgari 20 bin olan ilçelere gerçekleştiriliyordu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye genelinde doğal gaz kullanımını yaygınlaştırma amacı ile merkezi nüfusu 15 bin ve üzerindeki ilçelere doğal gaz sağlayacak.

Bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı tarafından imzalanan karar, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Böylece doğal gazın kullanımının yayılması hedefi ile merkezi nüfusu 15 bin ve üzerindeki ilçelere BOTAŞ doğal gaz ulaştıracak. Merkezi nüfusu 10 bin ve üzerinde olan ilçelerde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın onayı ile doğal gaz tesis edilebilecek.

Bundan önce 24 Eylül 2020'de yayınlanan kararda doğal gaz sağlanacak ilçe merkezleri için nüfus şartı 20 bin ve üzeri olarak belirlenmişti.

Kararın bugün yürürlüğe girmesi ile beraber üç ay içinde merkezi nüfusu 15 ve 20 bin arasında olan ilçelere doğal gaz kurulumu için ilgili işlemler başlayacak.

Doğal gaz dağıtımında nüfus şartı esnetildi ile ilgili etiketler doğal gaz BOTAŞ Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.