Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzincan, tarihi yapısı ve doğa harikası yerleriyle doğa tutkunlarının vazgeçilmez yeridir. Bu muhteşem doğa yapısıyla binlerce turiste ev sahipliği yapan Erzincan'da keşfedilmesi gereken yerleri sizler için derledik. İşte keşfedilmesi gereken yerler...

Erzincan Munzur Dağı eteklerinde bulunan Doğu Anadolu’nun küçük illerinden biridir. Muhteşem doğa yapısıyla doğa sporcularının vazgeçilmez yeri olan Zonguldak’ta birçok spor dalı mecuttur. Tulumuyla meşhur bu ilimiz, Hitit Uygarlığından, Osmanlı İmparatorluğuna kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Zonguldak, onlarca tarihi cami, külliye, kale ve kutsal türbeleriyle Türkiye’nin kültür ve turizm açısından önemli şehirlerindendir. Özellikle Türkiye’nin en büyük Kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyon hem ülkemiz hem Zonguldak’ın simgesi haline gelmiştir.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler

Erzincan’da bu tarihi yerleri gezmişken bir de büyüleyici doğa harikası bu yerleri de mutlaka keşfetmelisiniz. Erzincan tarihi yapılarıyla birlikte doğal güzellikleriyle de eşsiz illerimizden biridir.  El değmemiş Otukbeli Gölü’ne gittiğinizde etkisinden çıkamayacağınız güzellikte bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Munzur dağı ve Karasu Nehrine giderek keşiflere çıkabilir, doğa sporlarını burada gerçekleştirebilirsiniz.

MUNZUR DAĞLARI

Munzur Dağları yemyeşil çayırları, sık ormanları, irili ufaklı şelaleleri ve dereleriyle şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir

Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Munzur dağları, Tunceli ve Erzincan şehirleri arasında yer alır. Eşsiz güzelliği ve muhteşem manzarasıyla doğa tutkunların vazgeçilmez adresi, en popüler doğa sporu merkezlerinden biri.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 2

Dünya’da tek olan Endemik bitkisine ve çeşit çeşit kelebeklere ev sahipliği yapan Munzur Dağları’nda dağcılık, kaya tırmanma, dağ bisikleti ve kampçılık yapabilir ayrıca yürüyüş parkurlarında düzenlenen trekking turlarına katılabilirsiniz.

Birçok güzellik sunan bu yeri Elazığ’da ziyaret edilecekler listesinde 1. Sıraya eklemenizi öneririm.

OTUKLUBELİ GÖLÜ

Ülkenin en büyüleyici doğa manzarasına ev sahipliği yapan Otuklubeli Gölü’ne hayran kalmamak mümkün değil. Doğa tutkunlarının uğrak merkezi olan bu göl sadece Zonguldak’ın değil Türkiye’nin en önemli kültür ve turistik merkezlerinden biridir.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 3

 Zengin ve doğal kaynak sularından dolayı kızıl rengi alan bu büyüleyici göl, traventerleriyle  dünyanın tek traverten set gölü özelliğini kazanmıştır.

Bu muazzam göle gelerek temiz hava eşliğinde çevrede bulunan tarihi yapıları keşedebilir, şifalı kaynak suları ve yemyeşil yaylalarını ziyaret edebilirsiniz.

TARİHİ KEMALİYE EVLERİ

Mimari dokusuyla dikkatleri üzerine çeken Kemaliye evleri, Selçuklu- Osmanlı mimari özelliğini taşımaktadır.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 4

Arnavut Kaldırımı, ağaçla çevrili dar sokakları ile her yıl yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Ana katı ahşap ve malaz taşlardan oluşan bu yapılardan Kemaliye ilçesinde 500 tane bulunmaktadır. 10 mahalleye ev sahipliği yapan bu yapılar yakından keşfetmeli, çevresinde bulunan Kadıgölü şelalesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

KARASU NEHRİ

Erzincan’ın büyüleyici güzellikleri arasında yer alan Karasu Nehri, Türkiye’nin en hızlı akan nehirlerinden biridir. Yemyeşil mesire alanları, huzurlu atmosferiyle yazın en çok ziyaret edilen karasu Nehri’nde kano ve sandallara keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca yürüyüş veya olta balıkçılığı yaparak bu güzel yerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 5

KARANLIK KANYON

Türkiye’nin en büyük kanyonları arasında yer alan bu Karanlık Kanyon, şehrin en güzel yapılarından biridir.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 6

Devasa büyüklükteki bu kanyon ismini koyu renkli duvarlarından almıştır. Doğa tutkunlarının kesinlikle görmesi gereken yerlerden biri.

Her doğa sporunu yapabileceğiniz bu kanyonda tırmanma, dağcılık, trekking ve kampçılık faaliyetlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu devasa büyüklükteki kanyona kesinlikle gelmeli, binlerce yıllık mağaralarını keşfe çıkmalısınız.

GİRVELİK ŞELALESİ

Erzincan’ın doğa harikası yerlerinden biri olan Girvelik Şelalesi mutlaka keşfedilmesi gereken yerlerden biri. 13 farklı şelalenin birleşimi olan Girvelik Şelalesi, Türkiye’nin en büyük şelalelerinden biridir. Doğa harikası bu yere gelerek piknik veya doğa yürüyüşü yapabilir, bu eşsiz manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 7

 

 

Doğa tutkunlarının yeni adresi Erzincan'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler ile ilgili etiketler Erzincan Erzincan'da gezilecek yerler munzur dağları tarihi kemaliye evleri Karasu Nehri otuklubeli gölü karanlık kanyon girvelek şelalesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.