Doğa Koleji'ndeki kriz sonunda çözüldü! Maaşlar hesaplara yattı...

Doğa Koleji ile ilgili devir işlemlerinin tamamlandığını belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca öğretmenlerin maaş ödemelerinin de yapıldığını açıkladı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji ile ilgili devir işlemlerinin tamamlandığını, öğretmenlerin maaş ödemelerinin yapıldığını bildirdi.

Karaca Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Doğa Okulları İTÜ uhdesine geçmiştir. Tüm Doğa'lılar tatile gönül ferahlığıyla giriyor. Maaşlar yatmaya başladı. Hepimize hayırlı olsun' dedi.

 Doğa Koleji'ndeki kriz sonunda çözüldü! Maaşlar hesaplara yattı...

BAKAN SELÇUK 'TAKİP EDİYORUZ' DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş ödenmediği iddiasına yönelik "Bunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışındaki bazı işlemler. Ama biz görevimiz gereği takip ediyoruz. O konuyla ilgili çözüm süreci çok hızlı bir şekilde yürüyor." demişti.

NE OLMUŞTU?

Aylarca öğretmen maaşlarının ödenmediği için eğitimin durduğu Doğa Koleji’nin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı’na devredilmesine rağmen yaşanan sorunlar, hâlâ çözülememişti.

Devrin 18 Aralık’ta duyurulmasının ardından 30 Aralık’ta İTÜ’nün internet sitesinde Doğa Koleji’nin İTÜ Ailesi bünyesinde yer alacağı açıklanmıştı. Öte yandan 6 Ocak’ta ise İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Okulları’nın franchising kurucu temsilcileriyle görüştü, gelişmeler ve süreç hakkında paydaşları bilgilendirdi.

Veliler son olarak ise geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir araya gelmişti. Doğa Koleji’nde 5 aydır maaş verilememesinin yaşamsal sorun olduğunu belirten veliler yaptıkları açıklamada, “Eğitimin temelini oluşturan öğretmenimiz ve okullarımızda çalışan emekçilerimiz yeni yıla da maaşsız, beş aydır birikmiş borçlarıyla girmişlerdir. Devlet yetkilileri ve devir işlemleriyle sorumlu olanlar, hiç aklınıza geliyor mu 5 aydır maaş almayan insanların sofrasında ne var? Evleri sıcak mı? Temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu?” ifadelerini kullanmıştı.

 

Doğa Koleji'ndeki kriz sonunda çözüldü! Maaşlar hesaplara yattı... ile ilgili etiketler İTÜ Twitter doğa koleji mehmet karaca
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.