Dr. Kayıpmaz: 'Evde bulunacak kişi sayısı misafirlerle birlikte 10'u geçmemeli'

Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, artan vaka sayıları nedeniyle kapalı alanlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, ''Aynı evde bulunacak kişi sayısı da misafirlerle birlikte 10'u geçmemeli.'' dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Bilim Kurulu'nun üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kapalı alanlar için vatandaşlara uyarıda bulundu.

''EVDE BULUNACAK KİŞİ SAYISI 10'U GEÇMEMELİ''

Milliyet gazetesinden Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Kayıpmaz, “Sonbahar, kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte insanlar kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçirmeye başlayacak. Kötü havalandırma ve kalabalık da kapalı alanlarda virüsün yayılmasına elverişli bir ortam haline gelebilir. Bundan dolayı önümüzdeki süreçte zorunluluklar dışında evlerin içerisinde doğum günü kutlaması, kız isteme merasimi, söz, nişan, başsağlığı, mevlit, aile yemeği gibi toplu etkinliklerden de kaçınmakta büyük yarar var. Aynı evde bulunacak kişi sayısı da misafirlerle birlikte 10’u geçmemeli.” diye konuştu.

''AİLELER MİSAFİR KABUL ETMEMELİ''

Bilim Kurulu’nun verdiği tavsiye kararının “10’un üzerindeki hanelerde, aile fertlerinin bir kısmı başka evde kalmalı” gibi algılanmaması gerektiğini belirten Kayıpmaz, “Burada amaç ev içi toplanmaların önüne geçmek. Doğum günü kutlaması ve nişan gibi... Hane halkı 10 kişinin üzerinde ise bu aileler bu dönemde misafir kabul etmemeli” diye konuştu.

 Dr. Kayıpmaz: 'Evde bulunacak kişi sayısı misafirlerle birlikte 10'u geçmemeli'

 

Dr. Kayıpmaz: 'Evde bulunacak kişi sayısı misafirlerle birlikte 10'u geçmemeli' ile ilgili etiketler Korona Uyarı misafier ziyaret Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.