Dmitri Peskov kimdir? Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov koronaya yakalandı?

Dmitri Peskov kimdir sorusu kendisinin koronavirüse yakalandığı haberleri sonrası arama motorlarında aratılmaya başlandı. Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcülüğünü yapan Dmitri Peskov kimdir, kaç yaşındadır? Dmitri Peskov, akşam saatlerinde gelen haberle koronavirüse yakalandığı duyuruldu. Detaylar haberimizde...

Dmitri Peskov kimdir sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcülüğnü yürüten ve aynı zamanda Türkolog olan Dmitri Peskov'un koronavirüse yakalandığı duyuruldu. Dmitri Peskov kimdir, kaç yaşındadır? İşte yanıtı...


DMİTRİ PESKOV KİMDİR?

Dmitri Sergeyeviç Peskov ( 17 Ekim 1967, Moskova), Rus diplomat, çevirmen ve türkolog.

Dmitri Peskov 17 Ekim 1967 yılında Sovyetler Birliği'nin başkenti Moskova'da doğdu.21 Mayıs 2012 yılından beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü olarak görev almaktadır.Rusya'nın Pakistan Büyükelçiliği görevinde bulunan babası Sergey Peskov'un teşviki ile Arapça eğitimi almak istedi fakat üniversite sınavında Türkçe bölümüne yönlendirildi. 1989 yılında Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun oldu.

1 Ağustos 2015'de buz dansçısı ve olimpiyat oyuncusu Tatyana Navka ile evlendi. Peskov'un üç farklı evliliğinden dört çocuğu bulunmaktadır. Ayrıca akıcı derecede Almanca, İngilizce ve Türkçe bilmektedir.

DMİTRİ PESKOV KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede tedavi gördüğünü belirterek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir aydan fazla görüşmediklerini söyledi.

Peskov, kamuoyu tarafından son defa 30 Nisan'da Putin'in video konferans yoluyla gerçekleştirdiği bir toplantıda görülmüştü.Başbakan Mihail Mişustin, İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev ve Kültür Bakanı Olga Lyubimova'da Kovid-19 tespit edilmişti. Mişustin ve Yakuşev'in tedavisi hastanede sürerken, Lybimova ise evde tedavi görmeye devam ediyor.

Dmitri Peskov kimdir? Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov koronaya yakalandı? ile ilgili etiketler Putin Vladimir Putin Rusya Peskov
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.