Djokovic-Tsitsipas Roland Garros finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Roland Garros 2021'de tek erkekler finalinin adı kondu: Novak Djokovic-Stefanos Tsitsipas... "Epik" bir mücadelenin ardında Rafael Nadal'ı mağlup eden dünya 1 numarası Djokovic, geçen sezon yarı finalde elediği Yunan raketle bu kez kariyerinin 2. Fransa Açık zaferi için kozlarını paylaşacak.

Teniste sezonun 2. Grand Slam turnuvası olan Rolan Garros'ta tek erkekler finali Novak Djokovic ile Stefanos Tsitsipas arasında oynanacak. Yarı finalde Alexander Zverev'i eleyen Tsitsipas'ın rakibi, Rafael Nadal'ı eleyen Djokovic oldu.

Kariyerinde 18 Grand Slam zaferi bulunan dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, 20 Grand Slam şampiyonluğunun 13'ünü Roland Garros'ta yaşayan Rafael Nadal'ı 3-1 mağlup etti. 5-0 geriye düştüğü ilk seti kaybeden "Nole", müthiş bir geri dönüşe imza attı ve 6-3, 7-6 ve 6-2'lik setlerle adını finale yazdırdı.

MACRON'DAN SEYİRCİYE ÖZEL İZİN

Paris'te TSİ 20.30 gibi başlayan mücadele gece 1'e doğru sona erdi. Normalde yerel saatle 22.00'dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan Roland Garros'un gece seanslarında maç içinde seyirciler korttan ayrılıyordu. Ancak Djokovic-Nadal maçına bir istisna yaşandı. Turnuva direktörü, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u bizzat arayarak izin istedi. Macron da izin verince maç seyircili oynanmaya devam etti.

Fransa Açık'ta 1 kez (2016) şampiyon  olabilen Novak Djokovic, "Full court" oyuncusu olmasına rağmen Nadal'ın toprak kort dominasyonu nedeniyle tek şampiyonlukta kalmıştı. Son 16'da genç İtalyan Lorenzo Musetti karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanan "Nole", çeyrek finalde ise İtalyan'ların "Top 10" oyuncusu Matteo Berrettini'yi 3-0'la geçti.

Djokovic-Tsitsipas Roland Garros finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

DJOKOVİC-TSİTSİPAS ROLAND GARROS FİNALİ NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Novak Djokovic ile Stefanos Tsitsipas arasında oynanacak Roland Garros 2021 finali pazar günü TSİ 15.30'da başlayacak ve Eurosport 1'den naklen yayınlanacak.

 

TSİTSİPAS İLK GRAND SLAM ZAFERİ İÇİN KORTTA

Dünya 5 numarası Tsitsipas'ın ise henüz kariyerinde Grand Slam zaferi bulunmuyor. 22 yaşındaki Yunan raket bu sezon toprak kortta Monte Carlo Masters'ı kazanarak kariyerinin en büyük zaferini yaşadı.

Dubai finalinde Djokovic'e kaybeden Tsitsipas, Lyon, Barcelona ve Acapulco'da final oynayıp toprak kort turnuvası olan Lyon'u kazanmayı başardı. Djokovic-Tsitsipas arasındaki son 5 maçın 4'ünü Sırp raket kazandı.

Djokovic-Tsitsipas Roland Garros finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? ile ilgili etiketler Rafael Nadal novak djokovic Stefanos Tsitsipas roland garros
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.