Dizi setlerinde çalışanlarının Koronavirüs isyanı!

Dizi setlerinde çalışan emektarlar ve oyuncular Koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalara ara verilmesini istiyor. Milyonlarca kişinin severek izlediği dizilerin arka planında çalışan görevliler Koronavirüs nedeniyle büyük bir risk altında olduklarını beliterek çalışmalara ara verilmesini talep etti.

SuperHaber'e konuyla ilgili endişelerini paylaşan oyuncu ve çalışanlar yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar;

''DİZİ SETLERİNDE ÇALIŞMALARA ARA VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Dizi setlerinin emektarları olarak bizler de tıpkı diğer riskli meslek grupları gibi gerek oyuncular, gerek de set çalışanları olarak süregelen işlerimize sağlığımız açısından bu riskli dönemde ara vermek istiyoruz.

Dizi setlerinde her gün binlerce insan olarak, yüzlerce ayrı noktadan, yüzlerce farklı hayattan, ciddi oranda bir kısmı toplu taşıma araçları kullanarak her gün bir araya gelip kimi zaman 24 saat çalışmak zorunda kalıyoruz.

Temas esaslı, aralarında bilimsel olarak ilan edilen Sıhhı mesafe olmaksızın, kimi zaman küçük bir kapalı mekanda 50-60 kişi ile bir bakıma işin doğası gereği "Sağlıksız" şartlarda çalışmak zorunda kalıyoruz.

 Yoğun çalışma temposunda çoğu zaman vücutlarımız zayıf düşüyor ve dış etkenlere karşı da savunmasız kalıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "Mecburiyeti olmayan hiçbir vatandaşımız tehdit ortadan kalkana kadar evinden çıkmamalı" çağrısı yaparken ve sağlık çalışanları ise bütün Türkiye'ye "Evde Kal" derken hiçbir dizinin insan hayatından önemli olmadığının altını çizmek istiyoruz.

TRT'de yayınlanan dizilerin setlerinin iki hafta süreyle geçici olarak tatil edildiğini hatırlatıyor ve halen çekimleri devam eden özel kanallara ait bütün dizi setlerinin çok geç olmadan tatil edilmesi gereğini düşünüyoruz.

Yine Futbol ve Basketbol başta olmak üzere bütün spor müsabakalarına da ara verildiğini hatırlatmak istiyoruz.

Seyircilerimizin de affına sığınarak, TV yöneticileri, yapımcılar ve sektör temsilcilerinden bu konuda destek bekliyoruz.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir gelecek temenni ediyor, bütün dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs belasını beraberlik içinde aşacağımıza inanıyoruz.

BİR GRUP DİZİ OYUNCUSU VE SET ÇALIŞANI''

Dizi setlerinde çalışanlarının Koronavirüs isyanı! ile ilgili etiketler dizi seti
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.