Diyarbakırlı Gizem, Kamerun’a gelin oldu

İstanbul hafta sonu çok güzel ve renkli bir düğüne ev sahipliği yaptı. Kamerunlu sinema ve görüntü yönetmeni damat Herbert Fossou ve turizmci Diyarbakırlı gelin Gizem Gökçe’nin bu mutlu gününde, Afrika müzikleri ile hazırlanmış dans koreografilerinin yanı sıra, Türk geleneklerine uygun sahneler de yaşandı. Her şeyin kusursuz olduğu düğünde, tek eksik damat ile gelin başta olmak üzere davetlilerin çoğunluğunun maskesiz olmalarıydı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Her geçen gün büyüyen ve kalkınan Türkiye, dünyanın bir çok ülkesinden göç almaya devam ediyor. Yapılan araştırmalarda, özellikle son 10 yılda Afrika’nın çeşitli ülkelerinden insanların İstanbul’da yaşamaya başladıkları tespit edildi. Başta Amerika olmak üzere çeşitli batılı ülkelerinin sömürüsü altında ekonomik ve siyasi sıkıntılar yaşayan Afrika ülkeleri vatandaşların bu nedenle Türkiye’yi tercih ettikleri ifade ediliyor. Türkiye’ye gelen bazı Afrika kökenli erkek ve kadınların çeşitli işlerde çalıştıkları evlendikleri anlaşıldı.

Diyarbakırlı Gizem, Kamerun’a gelin oldu

DİYARBAKIRLI GİZEM KAMERUN’A GELİN OLDU

İşte bu düğünlerden birini SuperHaber takip etti. İstanbul geçtiğimiz pazar akşamı çok güzel ve renkli bir düğüne ev sahipliği yaptı. İstanbul’da bir üniversite de master yapan Kamerunlu sinema ve görüntü yönetmeni damat Herbert Fossou ve turizmci Diyarbakırlı gelin Gizem Gökçe’nin bu mutlu gününde, Afrika müzikleri ile hazırlanmış dans koreografilerinin yanı sıra, Türk geleneklerine uygun sahneler de yaşandı.

Diyarbakırlı Gizem, Kamerun’a gelin oldu - Resim : 2

GELİN VE DAMAT PARA YAĞMURUNA TUTULDU

Bu düğün için Kamerun’dan gelen bazı politikacı ve işadamları kendi geleneklerine uygun şekilde damadı ve gelini para yağmuruna tuttular. Misafirlere Afrika yemekleri ve içkileri sunuldu.Her şeyin çok güzel olduğu düğünde tek eksik, başta damat ile gelin olmak üzere davetlilerin çoğunluğunun maskesiz olmalarıydı.

Diyarbakırlı Gizem, Kamerun’a gelin oldu - Resim : 3

DAMAT GELİNİ DAVUL ZURNA İLE ALDI VE BAHŞİŞ VERDİ

Fransızca ve İngilizce bilen Damat Herbert Fossou, İngilizce bilen gelini tam Türk usulüne göre, kapıdan davul zurna ile aldı ve bahşiş verdi . Türk - Afrika sentezi olan düğünde, davetliler sosyal mesafeye uymaya çalışsa da müziğin ve eğlencenin etkisiyle tam bir kaynaşma yaşandı. Afrikalı misafirler Ankara havası ve doğu halayı çektiler, Türk misafirler de afrika müziğine ayak uydurarak gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler. Bir kursta tanışarak evlenen gelin ve damadın, balayı için Kamerun’a gittikleri öğrenildi.

Diyarbakırlı Gizem, Kamerun’a gelin oldu - Resim : 4

 

 

 

Diyarbakırlı Gizem, Kamerun’a gelin oldu ile ilgili etiketler İstanbul Düğün Kamerun Damat Diyarbakır Gelin Herbert Fossou Gizem Gökçe

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.