Diyarbakır'ı düğünler yakacak

Diyarbakır'da koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen yasaklara rağmen bir sitenin bahçesinde bir araya gelen vatandaşlar, salgını hiçe sayıp halay çekerek virüsün yayılmasına davetiye çıkardı.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde riskli illerin başında gelen Diyarbakır'da vatandaşlar, yasakları delmeye ve sağlıklarını riske etmeye devam ediyor.

KENTTE GÖRÜNTÜLER DEĞİŞMİYOR

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceğini ayrıca söz konusu 14 ilde yapılacak düğün ve nikahların da en fazla 1 saat içinde tamamlanacağını, düğün konvoylarının olmayacağını belirttiği genelgeye rağmen Diyarbakır'da vatandaşlar, kendi bildiklerini yapmaya devam ediyor.

DAKİKALARCA HALAY ÇEKTİLER

Kayapınar ilçesinde bir sitenin bahçesinde toplanan onlarca kişi dakikalarca davul zurna eşliğinde halay çekti. Birbirleriyle kol kola girerek halay çeken kalabalık, koronavirüsün yayılmasına davetiye çıkardı. O anlar sitede bulunan vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Diyarbakır'ı düğünler yakacak ile ilgili etiketler Diyarbakır Koronavirüs Düğün halay korona önlemleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.