Diyarbakır'da Sokağa Çıkma Yasağı olacak mı? Diyarbakır'da hafta sonu yasağı var mı? D.Bakır'da ikinci dalga endişesi...

Diyarbakır'da Sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu vatandaşlar tarfından yoğun olarak araştırılıyor. Diyarbakır'da korona vakalarının tekrar yükselişe geçmesi ve son bir haftada hızla artışa geçmesi sonrası ikinci dalga korkusu yaşanıyor. Hastanelerde yatak kapasitesi doldu. Peki Diyarbakır'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı, Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı mı olacak?

Diyarbakır'da Sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu artan koronavirüs vakaları sonrası gündeme gelen bir soru oldu. Dicle Üniversitesi'nden Prof.Dr. Recep Tekin, Diyarbakır'da artan vakalarla ilgili; 'Bu hızla devam edersek Diyarbakır'da ikinci dalga yaşanması an meselesi' diye konuştu. Hastanelerde yatak kapasitesi doldu. Peki Diyarbakır'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı, Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İşte yanıtı....

 

DİYARBAKIR'DA HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Diyarbakır'da artan koronavirüs vakaları sonrası ikinci dalga endişesi yaşanırken Valilik kent genelinde maske zorunluluğu getirdi. Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama gelmedi.


VALİLİK MASKE ZORUNLULUĞU GETİRDİ

Vakalardaki artışın en büyük etkisi ise vatandaşların koronavirüs tedbirlerine yeterince uymadıklarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Koronavirüs vakalarının artmasını değerlendiren Diyarbakır Valiliği, kent genelinde maskesiz dolaşmanın yasaklandığını duyurdu.


'NEREDEYSE VAKA SAYILARINA YETİŞEMEZ OLDUK'

DHA'nın haberine göre: Diyarbakır'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle korkutan uyarıyı Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin yaptı.

Tekin, Türkiye'de koronavirüste ikinci dalganın yaşanıp yaşanmayacağı tartışması sürerken, Diyarbakır'ın ikinci dalgaya yakın bir durumun söz konusu olduğu belirtildi.

Kadın pazarcılara korona virüs testi - Diyarbakır Haberleri

MİNİBÜSÇÜLERDE KORONA ÇIKTI

Diyarbakır-Bismil arasında yolcu taşımacılığı yapan 10 minibüs sürücüsünde koronavirüs tespit edilmişti. Sürücüler pandemi hastanelerinde tedaviye alınırken, filyasyon ekipleri minibüslerde yolculuk yapanların tespiti için çalışma başlatmıştı. Öte yandan Diyarbakır'da koronavirüsü tespit edilmeyen tek ilçe unvanına sahip olan Kocaköy, bu vaka sonrası unvanını kaybetti.

Diyarbakır'da Sokağa Çıkma Yasağı olacak mı? Diyarbakır'da hafta sonu yasağı var mı? D.Bakır'da ikinci dalga endişesi... ile ilgili etiketler Diyarbakır sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.