Diyarbakır'da çatlatma yöntemi ile petrol keşfi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez petrol aramalarında ilk kez çatlatma yönteminin kullanıldığını açıkladı. Dönmez, "Diyarbakır'daki 'Mermer-1' sahamızda, yerin 3 bin 500 metre altı çatlatılarak Türkiye petrolleri tarihinde ilk defa bu yöntemle petrol keşfi yaptık." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Diyarbakır'da keşfedilen yeni petrol rezervi konusunda bilgi verdi.

Türkiye'de ilk kez denen çatlatma yöntemi ile gerçekleştirilen keşfe ilişkin bilgileri paylaşan Dönmez, "Diyarbakır'daki 'Mermer-1' sahamızda, yerin 3 bin 500 metre altı çatlatılarak Türkiye petrolleri tarihinde ilk defa bu yöntemle petrol keşfi yaptık. Dünyada son yıllarda hızla yaygınlaşan yeni bir üretim tekniği olan hidrolik çatlatma yöntemiyle hidrokarbon üretimi yapan ülkeler arasında artık Türkiye de var. Kayaların gözeneklerine hapsolmuş petrolü artık bu şekilde üretebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, "3 bin 700 metre derinlikte günde yaklaşık 200 varil üretecek kuyumuz, bu derinlikte üretim yapacak en derin kuyumuz olacak." dedi.

Dönmez sözlerini "Sahada bulduğumuz petrol, kalite bakımından da dünyada kabul edilen standartların üzerinde bir değere sahip. İnşallah sahadaki 5,26 milyon varillik yerinde rezervi hızla ülke ekonomisine kazandıracağız. 'Mermer-1' sahası öncü sahamız olacak. Hedefimiz 50 kuyuda daha çatlatma." şeklinde sürdürdü.

Bakan Dönmez, yeni keşif yapılan bir diğer kuyu olan Diyarbakır'daki 'Hançerli-5' kuyusu hakkında da, "Hançerli'de yeni açılan kuyumuz ile mevcut günlük üretimimizi 9 kat artırarak, 910 varilin üzerine çıkardık. Yüksek kalitede petrole sahip sahamız yaklaşık 6 milyon varil yerinde rezerv kapasitesiyle ülke ekonomisi için önemli bir kaynak olacak." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da çatlatma yöntemi ile petrol keşfi! ile ilgili etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Diyarbakır Fatih Dönmez
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.