Diyarbakır'da beton dökülen kuyudan şimdi petrol fışkırıyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) resmi sosyal medya hesabından, Diyarbakır'da bulunan Yenişehir-1 kuyusunda çekilen görüntüyü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada son bir ayda 3 yeni petrol kuyusu keşfedildiğini açıklamıştı.

Erdoğan, daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretildiğini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrasında petrol kuyularının yerlerini duyurdu.

Bakan Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Karadeniz'deki 405 milyar m3'lük doğal gaz keşfimizin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Günlük 6.800 varil üretim yapacağımız keşiflerimiz hayırlı olsun" dedi. Dönmez, petrol kuyularının yerlerini Akoba-1 (Diyarbakır), Yenişehir-1 (Diyarbakır), Misinli-2 (Kırklareli) olarak açıkladı.

Diyarbakır'da beton dökülen kuyudan şimdi petrol fışkırıyor!

ÜZERİNE BETON DÖKÜLEN KUYU ARTEZYEN AKIŞA GEÇTİ

Petrol çalışmaları tam sürat sürerken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) da sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

Yenişehir-1 kuyusunda çekilen bir videoyu paylaşan TPAO, "Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda yer alan Yenişehir-1 arama kuyumuz, bugün itibariyle artezyen akışa geçti. Millî enerjide güçlü Türkiye için çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da beton dökülen kuyudan şimdi petrol fışkırıyor! ile ilgili etiketler Diyarbakır Petrol TPAO video

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.