Diyarbakır TOKİ Başvuru 2022

Diyarbakır TOKİ konut başvuru işlemleri için dar gelirliye konut projesi yoğun ilgi görmektedir. 13 Eylül tarihinde başlayacak olan Sosyal Konut Projesi kapsamının açıklanmasının hemen ardından TOKİ başvuruları alınmaya başlanacaktır. 2022 Diyarbakır TOKİ konut başvuruları ne zaman başlıyor?

Diyarbakır TOKİ konut başvuru işlemleri, dar gelirliye konut projesi kapsamında 13 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Daha öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada toplamda 81 ilde başlatılacak dar gelirliye konut projesi Diyarbakır şehri içinde geçerli olacak.

Sosyal konut projesi çerçevesinde ev kirası öder gibi ev sahibi olabilecek ve 20 yıl gibi uzun vadelerde ev satın alabileceksiniz. Konut projesinin faaliyete geçmesi akabinde kira fiyatlarında da belirgin bir şekilde düşüş gözlemlenecektir.

TOKİ Diyarbakır Konut Başvurusu 2022

TOKİ Diyarbakır sosyal konut projesi detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. 81 il genelinde gerçekleştirilecek sosyal konutlar için TOKİ başvurusu yapmak adına bazı şartlar yer almaktadır.

• Maksimum 10.000 TL üzerinde bir bütçenizin olmaması gerekmektedir. Bu şart illere göre değişiklik göstermektedir.
• Bulunduğunuz adrese yakınlık olarak en az 1 yıl süresince ikamet etmiş olmanız gerekmektedir.
• Daha öncesinde TOKİ’den konut ya da konut kredisi almamış olmanız lazımdır.

Yukarıdaki şartları sağlamanız durumunda %10 peşinat durumunu karşılayabiliyorsanız Diyarbakır TOKİ konut başvurusu yapabilirsiniz. TOKİ başvuruları için E-Devlet sistemi kullanılabilecektir. Başvurular yakın bir zamanda aktif edilecektir.

Diyarbakır TOKİ Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Diyarbakır için TOKİ konut başvurusunda bulunacak olanlar tarih konusunda araştırmalarına hız verdi. Sosyal konut projesi kapsamında 81 il genelinde 150 bin daire için konut satışı gerçekleştirilecektir. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirileceğinden konutlar için peşinat ödemeleri HalkBank ve Ziraat Bankası aracılığıyla alınacaktır.

Diyarbakır TOKİ Konut Fiyatları 2022

Diyarbakır TOKİ fiyatları konusunda henüz net bir bilgilendirme bulunmamaktadır. Son tahminler ışığında TOKİ konut fiyatlarının ortalama olarak 450 bin TL civarında olması beklenmektedir. Aylık taksitlendirmeleri de 2.000 ila 3.000 TL arasında olması olağandır.

TOKİ başvuru ücretlerinin küçük şehirlerde 4.000 TL, nüfusu 15 binin üzerinde olan yerlerde 6.000 TL olması beklenmektedir. Yapılacak olan kura çekimi sonrasında ev sahibi olmadığınız takdirde bankalar üzerinden yatıracağınız ücretin geri iadesini rahatlıkla alabileceksiniz.

Sözleşme için bankalara peşinat ödemesi yapmanız gerekmektedir. Bunun için anaparanın %10’unu ödemeniz lazımdır. Örneğin; 450 bin TL değerinde bir konut için başvuru yapmak istiyorsanız ödemeniz gereken anapara ücreti 45 bin TL’dir.

Diyarbakır TOKİ Başvuru 2022 ile ilgili etiketler Diyarbakır TOKİ toki başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.