Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne saldırı nasıl önlendi?

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'na maket uçaklı saldırı girişimi önlendi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ; terör saldırısı için Diyarbakır'ın seçilme nedenini, neden maket uçaklarla saldırıldığını ve uçakların nasıl imha edildiğini anlattı.

Terör örgütü PKK, bu gece Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'na maket uçaklı saldırı girişiminde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valiliği ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından maket uçakların imha edildiği ve zaiyat olmadığı açıklandı. A Haber'de canlı yayına bağlanan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ; terör saldırısı için neden Diyarbakır'ın seçildiği, girişimde neden maket uçaklarla saldırıldığını ve uçakların nasıl imha edildiğini detaylarıyla anlattı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türkiye'nin terörle mücadelesinde son dönemdeki operasyonlarla örgütün felç edildiğine dikkat çekti ve bu operasyonlar sonrasında örgütün karşı atağa geçmesinin beklendiğini söyledi.

"SOFİ NURETTİN TERÖR ÖRGÜTÜNDE TRAVMA YARATTI"

"Terörle mücadelede bitti denilen anların en kritik anlar olduğunu" ifade eden Coşkun Başbuğ, Sofi Nurettin'in öldürülmesinin terör örgütü PKK'da ağır bir travma yarattığını belirtti.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne saldırı nasıl önlendi?

NEDEN DİYARBAKIR SEÇİLDİ?

Diyarbakır'ın üst düzey sorumlularının öldürüldüğü son dönemde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların ana üssünün Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü olduğunu söyleyen Başbuğ, Diyarbakır üssünün çok sayıda büyük operasyona ev sahipliği yaptığını kaydetti.

PKK, NEDEN MAKET UÇAKLA SALDIRILDI?

Bölgedeki operasyonların ardından benzeri bir saldırının beklendiğini de vurgulayan Coşkun Başbuğ, saldırının türüne de değindi ve "Canlı bomba tarzında bir saldırı artık kolay kolay mümkün değil. Örgüt bu nedenle farklı bir yol izledi. Şu an bizim bilmediğimiz başka operasyonlar da yürütülüyordur. Drone savar tarzında alınan tedbirlerle uçaklar imha edilmiş olabilir" diye konuştu.

 

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne saldırı nasıl önlendi? ile ilgili etiketler Diyarbakır PKK 8. ana jet üssü maket uçaklar saldırı girişimi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.